Praznicul Nașterii Domnului, bucurie mare pentru preoții și credincioșii clujeni

de | dec. 25, 2015

Zi de mare bucurie a fost astăzi în Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului, care a fost neîncăpătoare de creștinii veniți să participe la Sfânta Liturghie a praznicului Nașterii Domnului Hristos. Părinți împreună cu copii lor, mulți tineri, dar și persoane adulte și în vârstă au participat la slujba săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie a luat parte și președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, alături de alți reprezentanți ai autorităților locale.

Părintele Mitropolit a dat citire în cadrul cuvântului de învățătură, pastoralei de Crăciun, care pune accent pe educarea tinerilor. În contextul celor ce se întâmplă în societatea de astăzi și în lumea postmodernă, Înaltpreasfinția Sa a spus că nu există altă soluţie, decât educarea celor mici, iar modelul absolut în acest sens este Domnul Iisus Hristos, Cel născut în ieslea Betleemului:

La finalul pastoralei, Înaltpreasfințitul Andrei a mai spus că tinerii trebuie educați în spiritul Evangheliei lui Hristos, iar misiunea aceasta importantă le revine celor trei mari instituții: Biserica, Familia și Școala:

Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe creștini să participe la Sfânta Liturghie, așa îi pot întoarce puțin din iubirea pe care Dumnezeu a oferit-o în dar:

Atmosfera de sărbătoare a fost intensificată de colindele interpretate de corul Catedralei Mitropolitane, condus de pr. prof. Vasile Stanciu. La momentul împărtășaniei foarte mulți credincioși, în special copii, au primit Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, iar la finalul slujbei Înaltpreasfințitul Andrei l-a ridicat la rangul de protosinghel pe Ieromonahul Benedict Vesa, secretar eparhial și cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...