Praznicul Rusaliilor, la Cluj-Napoca

de | mai 27, 2018 | Actualitatea religioasă

Creștinii ortodocși au prăznuit astăzi, 27 mai 2018, Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei Evanghelice, Ierarhul a vorbit  despre semnificațiile praznicului Pogorârii Duhului Sfânt, precizând că scopul vieții creștinilor este dobândirea Sfântului Duh prin pocăință.

De asemenea, Părintele Mitropolit Andrei a subliniat în cuvântul de învățătură care este adevăratul sens al cuvântului „pocăință”.

La finalul Sfintei Liturghii, rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Radu Munteanu a fost distins de Părintele Mitropolit Andrei cu „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului.

Tot astăzi, Înaltpreasfințitul Andrei i-a binecuvântat și le-a oferit diplome și premii elevilor și profesorilor clujeni cu rezultate deosebite la disciplina religie.  Au fost premiați 53 de elevi și 34 de profesori.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de pr. prof. univ. dr Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Credit foto: Darius Echim.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...