Praznicul„Înălțării Sfintei Cruci” – moment de bucurie duhovnicească pentru Parohia Făureni din Protopopiatul Cluj I

de | sept. 16, 2017

Pentru credincioșii Parohiei Făureni, potrivit unei vechi și frumoase tradiții a comunității, sărbătoarea „Înălțării Sfintei Cruci” reprezintă un moment de rugăciune și bucurie duhovnicească aparte. Cu această ocazie, în acest an, această comunitate s-a bucurat de prezența, în mijlocul ei, a Preacucernicului Părinte Protopop Dan Hognogi, Protopop al Protopopiatului Cluj I, care a slujit Sfânta Liturghie, împreună cu Părintele paroh Mihail Mititean.

La finalul slujbei, Părintele Protopop a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat: „Sfânta Cruce – stindard și chemare”, în care a accentuat importanța și indispensabilitatea Jertfei de pe Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, pentru mântuirea lumii. În același timp – spune Părintele Protopop – în măsura în care înțelegem, ne asumăm și ne însușim Jertfa mântuitoare, răspundem „chemării” Domnului Hristos de a ne afirma drept creștini autentici și vii din punct de vedere spiritual. Mesajul de încheiere poate fi rezumat prin afirmația și întrebarea Mântuitorului: „Aceasta am făcut Eu pentru voi, voi ce faceți pentru Mine?”, întrebare la care, ne îndeamnă Părintele Protopop, să reflectăm și să răspundem fiecare în mod personal.

După cuvântul de învățătură s-a săvârșit Slujba Tainei Sfântului Maslu la care au fost prezenți și preoții din cercul preoțesc, aflat sub îndrumarea Pr. Prof. Gheorghe Șanta din Parohia Așchileu Mic, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, precum și preoți din alte Parohii vecine. La finalul slujbei s-a organizat o agapă frățească, iar toți cei prezenți au putut servi din darurile pe care Consiliul și Comitetul parohial le-au pregătit.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...