Preasfințitul Benedict Bistrițeanul, la hramul Parohiei Gherla III

de | iun. 8, 2020 | Actualitatea religioasă

În a doua zi de Rusalii, luni, 8 iunie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni, cu prilejul hramului.

De la ora 10:00, în fața bisericii parohiale, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, printre care: preotul Iulian Paul Isip, paroh al bisericii și protopop de Gherla, preotul coslujitor Alexandru Farcaș, diaconul Sergiu-Iustin Pop, secretar de cabinet al Episcopului-vicar, precum și alți preoți invitați.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, ierarhul a vorbit pe tema „Sfânta Treime și familia creștină”.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Martina Merkler.

La final, copiii care frecventează Cercul catehetic „Sfântul Matei Brâncoveanu” al parohiei Gherla III au interpretat câteva pricesne.

Slujba a fost oficiată în prezența unui număr mare de credincioși, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului. De asemenea, în cadrul slujbei, PS Benedict Bistrițeanul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a demarat în anul 1992, la inițiativa  părintelui Ioan Morar, fiind târnosită la data de 5 octombrie 2014. În prezent, lăcașul de cult este pregătit pentru a fi împodobit cu pictură.

Mai multe fotografii  AICI

În a doua zi de Rusalii, luni, 8 iunie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Luni, 8 iunie 2020

Foto credit: Ioan Moldovan

Ultimele articole

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Două cărți dedicate Protopopului Martir Aurel Munteanu și una de istoriografie bisericească vor fi lansate joi la Muzeul Mitropoliei Clujului. Titlurile dedicate protopopului martir sunt apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului: „Protopopul Aurel...

Semnul Sfintei Cruci

Semnul Sfintei Cruci

Semnul Sfintei Cruci este cel mai frecvent act liturgic creștin, atât în ceea ce privește cultul divin public, cât și cel particular. Toți creștinii botezați, clerici și mireni, au dreptul și datoria de a se însemna cu semnul Crucii. De asemenea, trebuie menționat și...

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat sâmbătă, 18 septembrie 2021, credincioșii din localitatea Boteni, județul Cluj. Cu acest prilej, de la ora 8:30,...