Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul s-a întâlnit cu studenții clujeni

de | dec. 9, 2023

Vineri, 8 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Din sobor a facut parte: Directorul de departament din cadrul facultății, Pr Stefan Iloaie, duhovnicul studenților teologie, părintele Grigorie Foltis și alți clerici, cadre didactice din cadrul instituției.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Sotirios”, compus din studenți teologi, dirijat de pr. lect. univ. dr. Daniel Mocanu. La chinonic, corul de fete „Sfânta Casiana” al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat de Ioana Creangă, a interpretat colinde.

La final, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a rostit un cuvânt de învățătatură, în cadrul căruia a îndemnat să fim atenți și conștienți de darurile cu care ne-a înzestrat Dumnezeu.

Părintele Grigorie Foltiș, duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a oferit Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, din partea instituției de învățământ, o icoana cu Mantuitorul Hristos.

Liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Damaschin încheie manifestările organizate cu prilejul Săptămânii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Cu prilejul vizitei efectuate în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Preasfințitul Părinte Damaschin s-a întâlnit și cu studenții clujeni. Joi, 7 decembrie 2023, Ierarhul a fost invitatul ASCOR Cluj în cadrul serii duhovnicești. Astfel, de la ora 18.00, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, a oficiat Sfânta Liturghie, după care, de la ora 20.00, în aula Facultății de Teologie a susținut o conferință intitulată „Cum împlinim porunca milei?”.

Mai multe fotografii AICI.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...