Cele trei iubiri sădite de Dumnezeu în sufletul omului

Vorbe de înțelepciune

Dumnezeu, în adâncul sufletelor noastre, a așezat trei sentimente puternice de iubire: dragostea față de părinții noștri, dragostea față de țară și dragostea pentru credință și Biserică.

Dragostea față de părinții noștri care, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne nasc, ne ocrotesc, ne cresc și ne îndrumă spre o viață demnă și cinstită. După ce ei nu mai sunt, cu ajutorul Bisericii, ne revine datoria să îi cinstim, să îi pomenim și să iubim moștenirea lăsată, de multe ori cu prețul sângelui – patria.

Așadar, să ne iubim patria este o datorie față de părinții, moșii și strămoșii noștrii. Această patrie în care ne-a rânduit Dumnezeu să trăim este, cu bogățiile și frumusețile ei, un adevărat picior de plai și gură de rai.

Iar pentru că Dumnezeu a îngăduit ca noi să ne naștem, să trăim bucurii și necazuri, să iubim și să fim iubiți, ne rămâne datoria să ne iubim Biserica. Pentru că biserica este alături de noi în toate monetele importante ale vieții: la naștere – prin Taina Botezului, pe parcusul vieții prin Taina Spovedaniei și Împărtășaniei, în momentele fericite prin Taina Cununiei, la momentul trecerii noastre din această viață prin Slujba Înmormântării, iar apoi, prin Slujbele de Parastas, copii noștrii să își amintească de noi.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Cele trei iubiri sădite de Dumnezeu în sufletul omului
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA