Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, în parohia Roquetas de Mar

de | nov. 15, 2016 | Actualitatea religioasă

În Duminica a XXV-a după Rusalii, cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, a slujit Dumnezeiasca Liturghie în parohia Roquetas de Mar, provincia Almeria- Spania. Deși a mai vizitat această comunitate în anul 2010, când slujbele se oficiau în vechiul spațiu de slujire, în anul 2016, a revenit, slujind pentru prima dată în noul lăcaș de cult, care este prima biserică românească de zid din Spania. Episcopul Sălajului a fost însoțit de către Părintele Ionuț Pop- Vicar Eparhial, și de către Părintele Ion Ardelean- Consilier Administrativ.

Bucuria a fost deplină, mai ales că, actualul paroh, Părintele Gheorghe Adrian Fofiu, a fost arhidiaconul Preasfinției Sale, vreme de aproape trei ani.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a ținut un bogat cuvânt de învățătură, după care a evidențiat hărnicia preotului și a credincioșilor din această parohie, care deși e departe de țară, este un colț de Românie, o oază de liniște și binecuvântare pentru toți aceia care îi calcă pragul, a transmis pentru radio Renașterea, Pr. Drd. Vasile Pop, director eparhial Relații media EORSP.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...