Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, în parohia Roquetas de Mar

de | nov. 15, 2016

În Duminica a XXV-a după Rusalii, cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, a slujit Dumnezeiasca Liturghie în parohia Roquetas de Mar, provincia Almeria- Spania. Deși a mai vizitat această comunitate în anul 2010, când slujbele se oficiau în vechiul spațiu de slujire, în anul 2016, a revenit, slujind pentru prima dată în noul lăcaș de cult, care este prima biserică românească de zid din Spania. Episcopul Sălajului a fost însoțit de către Părintele Ionuț Pop- Vicar Eparhial, și de către Părintele Ion Ardelean- Consilier Administrativ.

Bucuria a fost deplină, mai ales că, actualul paroh, Părintele Gheorghe Adrian Fofiu, a fost arhidiaconul Preasfinției Sale, vreme de aproape trei ani.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a ținut un bogat cuvânt de învățătură, după care a evidențiat hărnicia preotului și a credincioșilor din această parohie, care deși e departe de țară, este un colț de Românie, o oază de liniște și binecuvântare pentru toți aceia care îi calcă pragul, a transmis pentru radio Renașterea, Pr. Drd. Vasile Pop, director eparhial Relații media EORSP.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...