Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, în parohia Roquetas de Mar

de | nov. 15, 2016 | Actualitatea religioasă

În Duminica a XXV-a după Rusalii, cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, a slujit Dumnezeiasca Liturghie în parohia Roquetas de Mar, provincia Almeria- Spania. Deși a mai vizitat această comunitate în anul 2010, când slujbele se oficiau în vechiul spațiu de slujire, în anul 2016, a revenit, slujind pentru prima dată în noul lăcaș de cult, care este prima biserică românească de zid din Spania. Episcopul Sălajului a fost însoțit de către Părintele Ionuț Pop- Vicar Eparhial, și de către Părintele Ion Ardelean- Consilier Administrativ.

Bucuria a fost deplină, mai ales că, actualul paroh, Părintele Gheorghe Adrian Fofiu, a fost arhidiaconul Preasfinției Sale, vreme de aproape trei ani.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a ținut un bogat cuvânt de învățătură, după care a evidențiat hărnicia preotului și a credincioșilor din această parohie, care deși e departe de țară, este un colț de Românie, o oază de liniște și binecuvântare pentru toți aceia care îi calcă pragul, a transmis pentru radio Renașterea, Pr. Drd. Vasile Pop, director eparhial Relații media EORSP.

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat...