Preasfințitul Vasile. Cuvinte de folos

de | nov. 15, 2021

Invitații Atelierului filocalic, la emisiunea „Părinți filocalici contemporani” sunt preoții slujitori de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierului Zorilor, din Cluj-Napoca, părintele paroh Cornel Felecan și părintele Călin Ficior, care l-au cunoscut îndeaproape pe Preasfințitul Vasile.

Împreună am stăruit asupra cuvintelor de folos pe care regretatul nostru părinte le-a spus, în diferite situații, oamenilor cu care a intrat în legătură. Dacă cel mai cunoscut este și rămâne cuvântul „Mila Domnului”, au fost și altele, la fel de ziditoare, precum: „Să fii cuminte!”, „E mai bună pacea, ca dreptatea”, „Mai-binele este vrăjmașul binelui”. Cuvintele definesc persoana celui care le rostește și sunt purtătoare de duh. În preajma Preasfințitului Vasile simțeai acel „cuvânt cu putere multă”, acel cuvânt care poate schimba, care poate alina și îndrepta.

Atelier filocalic
Atelier filocalic
Preasfințitul Vasile. Cuvinte de folos
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/prileapetru/" target="_self">Pr. Petru Ioan Ilea</a>

Pr. Petru Ioan Ilea

Preot, doctor în teologie, hirotonit preot de către Preasfințitul Vasile Someșanul în data de 6 septembrie 2004 pe seama Centrului de Îngrijire și Asistență din Cluj-Napoca, Protopopiatul Cluj II unde a slujit până la data de 15 mai 2010 când a fost transferat la Parohia ,,Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca unde slujește în prezent.

Emisiuni recente