Predica, tămăduire și îndreptare prin cuvânt

de | mart. 10, 2017

Preoții din Protopopiatul Cluj I s-au întrunit joi, 09 martie 2017, în ședința lunară de lucru. Aceasta a fost condusă de părintele protopop Dan Hognogi și a avut loc în biserica „Sfânta Treime” de pe strada Bisericii Ortodoxe din municipiu.

După săvârșirea  slujbei de Tedeum, părintele Liviu Vidican-Manci, inspector pe probleme de catehizare parohială în cadrul Arhiepiscopiei Clujului, a susținut prezentarea intitulată „Omilia despre predică a Sfântului Ioan Gură de aur și aplicabilitatea ei la predicatorul contemporan”.  Tema, de actualitate,  a evidențiat principiile de bază ale cuvântării în Biserică. „Scopul principal al lucrării pastorale este tămăduirea și îndreptarea, preotul având la îndemână două resurse importante: omilia și cateheza”, a evidențiat părintele Liviu Vidican-Manci. De asemenea, s-a vorbit și despre evitarea vanității prin imitarea sfinților, după cum am aflat de la corespondentul radio Renașterea în Protopopiatul Cluj I, părintele Mihai Pop.

Au urmat discuții pe marginea subiectului după care a fost prezentat evenimentul „Marșul pentru viață”,  ce va avea loc de Bunavestire.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...