Predica, tămăduire și îndreptare prin cuvânt

de | mart. 10, 2017

Preoții din Protopopiatul Cluj I s-au întrunit joi, 09 martie 2017, în ședința lunară de lucru. Aceasta a fost condusă de părintele protopop Dan Hognogi și a avut loc în biserica „Sfânta Treime” de pe strada Bisericii Ortodoxe din municipiu.

După săvârșirea  slujbei de Tedeum, părintele Liviu Vidican-Manci, inspector pe probleme de catehizare parohială în cadrul Arhiepiscopiei Clujului, a susținut prezentarea intitulată „Omilia despre predică a Sfântului Ioan Gură de aur și aplicabilitatea ei la predicatorul contemporan”.  Tema, de actualitate,  a evidențiat principiile de bază ale cuvântării în Biserică. „Scopul principal al lucrării pastorale este tămăduirea și îndreptarea, preotul având la îndemână două resurse importante: omilia și cateheza”, a evidențiat părintele Liviu Vidican-Manci. De asemenea, s-a vorbit și despre evitarea vanității prin imitarea sfinților, după cum am aflat de la corespondentul radio Renașterea în Protopopiatul Cluj I, părintele Mihai Pop.

Au urmat discuții pe marginea subiectului după care a fost prezentat evenimentul „Marșul pentru viață”,  ce va avea loc de Bunavestire.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Resfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Teologul” din Lunca Ilvei

Resfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Teologul” din Lunca Ilvei

În Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat – Păzirea poruncilor), 26 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din...

Zilele Hramului în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Zilele Hramului în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

În perioada 25 – 28 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, este prezent, la invitația Preasfințitului Părinte Macarie, în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, cu prilejul...