Premierea câștigătorilor Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” la nivelul Eparhiei Clujului

de | mai 10, 2017

Câștigătorii Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, desfășurat la nivelul Eparhiei Clujului, au fost premiați Miercuri, 10 Mai 2017. Festivitatea a avut loc de la ora 16:00, în sala „Episcop Nicolae Ivan” de la Centrul Eparhial, în prezența ÎPS Părinte Andrei, a preoților protopopi, a profesorilor coordonatori și a elevilor de la grupele de cateheză de la cele nouă protopopiate.

După rostirea rugăciunii Tatăl Nostru, ÎPS Andrei i-a felicitat pe micii iconari și le-a spus că trebuie să cinstească icoana pentru că este locul unei prezențe harice:

Au fost înmânate apoi diplome și premii tuturor elevilor, cât și preoților și profesorilor implicați în proiect.

La concursul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” au participat copiii din grupurile de cateheză din toate cele nouă protopopiate ale Eparhiei Clujului. Tinerii, coordonați de preoți și profesori de religie, au realizat un portofoliu pentru secțiunea literară și o lucrare practică pentru una dintre secțiunile artistică sau multimedia.

La ediția de anul acesta premiul I, a revenit echipei de tineri din parohia „Sfânta Treime” din Dej, care alături de părintele paroh Teodor Mureșan  și profesoarele Adina Silași și Mihaela Antoneag au realizat un proiect foarte apreciat de juriu, intitulat „Mărturisitorii, Modele de viață – icoane ale credinței”:

Câștigătorii ediției din acest an a Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” va reprezenta Arhiepiscopia Clujului pe 21 mai, la sărbătoarea Patriarhiei Române, ce va avea loc cu prilejul hramului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...