Preoți, artiști și sportivi bistrițeni, alături de o tânără mamă în suferință

de | nov. 15, 2016

Peste 350 de persoane au participat marți, 8 noiembrie, la concertul caritabil, organizat pentru Adriana Buzan, o tânără mamă diagnosticată cu cancer mamar, a transim pentru radio Renașterea, inspectorul de tineret al județului Bistruița-Năsăud, pr. Tudor Mudure.

Concertul caritabil „Dă Doamne la lume bine!” s-a aflat la a patra ediție și s-a desfăşurat la Centrul Cultural Dacia din Bistriţa. La eveniment au participat nume cunoscute ale cântecului popular românesc precum Aurel Tămaș, Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Ioachim Spân, Mirela Petruş, Cristina Retegan, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Oana Matei și Veronica Bălan. Interpreţii au fost acompaniaţi de orchestra ansamblului profesionist „Dor Românesc”, al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, dirijaţi de maestrul Ştefan Gigu şi a fost prezentat de îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Pugna.

Un moment emoționant a fost susţinut şi de Marius Varga (unul dintre bistriţenii câștigători Next Star) care a smuls lacrimi şi aplauze din partea publicului, interpretând piesa care i-a impresionat şi pe juraţii de la Bucureşti – „Mamă, dorul dumitale”. Printre invitații serii s-au numărat membrii coralei Osana, preoți din protopopiatele Bistrița și Beclean, care au susținut un micro-concert de muzică religioasă și laică.

Prezent la eveniment, părintele protosinghel Benedict Vesa a adăugat este foarte important ceea ce s-a întâmplat în această seară, pentru că orice suferinţă este de fapt un exerciţiu de solidaritate, la care ne invită Dumnezeu, un exerciţiu de compătimire, de co-pătimire cu cel suferind. Pentru că Biserica şi societatea întreagă este un trup. Dacă un singur deget este bolnav, bineînţeles că trupul întreg simte această suferinţă, aducând totodată şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

Concertul a fost organizat de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin implicarea d-lui președinte Emil Radu Moldovan,cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură și al celor trei protopopiate Bistrița, Năsăud și Beclean. Parteneri au fost membrii Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși, Asociația Mereu Împreună și Clubul de Sport CSM Bistrița, fiind prezentă toată echipa de handbal în sală, care s-a implicat și înainte de evenimentul propriu zis, prin susținerea acestei acțiuni în timpul meciurilor jucate.

Scopul acestui spectacol a fost de o ajuta pe Adriana Buzan, o tânără mamă de 35 de ani care a fost diagnosticată cu cancer mamar, metastaze osoase şi la ficat. Boala s-a extins la creier și astfel are nevoie de 20.000 de euro pentru începerea tratamentului la o clinică din Turcia. Adriana își crește singură copilul de 10 ani, care a fost prezent la spectacol, în timp ce mama sa a urmărit concertul, cu ajutorul unei prietene, care a transmis spectacolul prin intermediul rețelelor de socializare. Prețul unei invitații a fost de 25 lei, iar suma colectată atât din vânzare cât și din donații este de 17600 RON și va ajunge la Adriana.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împlinește luni vârsta de 73 de ani. Preafericirea Sa se află în al 17-lea an de patriarhat, având peste trei decenii de slujire arhierească. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este originar din satul Dobrești,...