Preoți, artiști și sute de clujeni, alături de o familie în suferință

de | oct. 29, 2015

Sute de clujeni au luat parte miercuri, 28 octombrie, 2015 la spectacolul caritabil de folclor RENAȘTE SPERANȚĂ, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției unei case, pentru familia Fărăgău din satul clujean Pădureni, rămasă fără locuință luna trecută din cauza unui incendiu.

Organizat de Radio Renașterea al Arhiepiscopiei Clujului, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Cluj I, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Primăria Chinteni, evenimentul a reunit artiști de primă mână ai folclorului românesc.

Pe scena Casei Universitarilor din Cluj-Napoca au urcat Alexandru Pugna, Mariana și Adriana Anghel, Marinela Zegrean Istici, Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Diana Cârlig, Ionuț Bledea,Tudor Furdui Iancu, Oana Matei, Andreea Ciupe, Ciprian Pop, Iulia Bucur și Grigore Sâmboan, care au fost aplaudați îndelung de spectatori. Interpreții au fost acompaniați de orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, a CJCPCT Cluj, condusă de Ovidiu Barteș. De asemenea, în fața spectatorilor, au evoluat și membrii Ansamblului folcloric „Dor Transilvan”, al Companiei de Transport Public Cluj, director Tiberiu Groza.

 

În debut, primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, le-a prezentat celor de față situația familiei Fărăgău și le-a mulțumit pentru sprijin.

„Ne bucurăm că s-au alăturat mulți oameni de bine. Momentan am ajuns să ridicăm construcția în proporție de 80% însă suntem foarte multe mame adunate aici care știm că ne mai trebuie un frigider și haine și tot ce e necesar într-o locuință. De aceea ne-am întâlnit în această seară și, în prag de Sărbători, pentru că sunt sigură că vom avea niște sărbători liniștite, cu pace în suflet, deoarece în această seară, din puținul pe care-l avem fiecare, ne-am gândit la cei care au nevoie de noi și de ajutorul nostru”, a spus vădit emoționată doamna primar Lucia Suciu.

 

 

 

Părintele protopop Dan Hognogi a vorbit despre faptul că Biserica este atentă la suferință:

„Noi suntem aici ca să facem posibilă o minune pentru acești copii și anume să aibă căldura unei case. Ca Biserică nu săvârșim doar slujbe, nu doar că încercăm să sfințim viața oamenilor, ci ieșim în întâmpinarea nevoilor lor. Și în cazul de față nu facem decât ceea ce este firesc a face, anume a ne îndrepta spre semenii noștri care sunt acum fără un adăpost. Eu vă mulțumesc că ați dat curs chemării noastre pentru că, pe de o parte ne îmbogățim pe noi ajutând pe ceilalți și pe de altă parte îi ajutăm pe copii aceștia”.

 

 

 

În această campanie, alături de familia Fărăgău, sunt toți preoții din Protopopiatul Cluj I, care au organizat colecte în comunitățile pe care le păstoresc.

Vă reamintim că familia Fărăgău din satul clujean Pădureni, comuna Chinteni, a rămas fără locuință în luna septembrie din cauza unui incendiu, izbucnit la aragazul din bucătăria unde bunica făcea de mâncare. Din păcate, femeia vârstă de 70 de ani, a murit în incendiu. Cei trei nepoți scăpați cu viață din tragedie locuiesc acum într-o baracă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...