Preoți, medici și tineri rezidenți, implicați în organizarea întâlnirii de la Cluj

de | sept. 4, 2015

Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși din Europa, ce are loc la Cluj în perioada 4-7 septembrie, a mobilizat întreaga comunitate clujeană cu instituțiile sale. Pentru a-i ajuta pe cei peste 6.000 de tineri participanți să se simtă bine pe parcursul șederii lor la Cluj și să aibă parte de amintiri de neuitat, peste 500 de voluntari, dintre care 100 de preoți s-au implicat în organizarea și desfășurarea evenimentului.

„În calitate de gazde vom încerca să le oferim tinerilor tot confortul de care au nevoie pentru a trăi clipe de neuitat aici la Cluj. În acest sens, ne pregătim de mai bine de un an și considerăm că în mare parte toate sunt rânduite, a declarat responsabilul preoților voluntari, părintele protopop de Gherla, Paul Isip.

Pe parcursul evenimentelor, fiecare grup participant este însoțit în toată această perioadă a întâlnirii de un preot și de câțiva voluntari. Aceștia le vor arăta orașul, vor vizita împreună principalele obiective, turistice și culturale din municipiu și vor participa la evenimentele desfășurate pe parcursul celor patru zile cât durează manifestarea.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții în organizare s-au implicat și medici și tineri rezidenți, care s-au pregătit să ofere asistență medicală în caz de nevoie. Medicul coordonator Camelia Felecan a declarat într-un interviu acordat Radio Renașterea că toți tinerii au primit pliante cu informații utile,  unde apare și numărul de telefon la care aceștia pot suna în orice situație medicală de urgență. În plus, au fost instalate două puncte de prim ajutor cu medicamente, respectiv la bisericuța studenților din Hașdeu și la sediul Arhiepiscopiei din Piața Avram Iancu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...