Preoţii din Protopopiatul Bistrita au   participat astăzi  la conferinţa de primăvarăa

de | mai 9, 2019

Conferința preoțească de primăvară se încadrează în tematica generală a ”Anului omagial al satului românesc” în Patriarhia Română.

ÎnaltpreasfințitulArhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost însoțit de către Pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului și de  consilierul pe probleme de protocol arhidiacon Claudiu Grama.

Conferința a debutat cu slujba de Te – Deum în biserica Protopopiatului, după care Înaltpreasfințitul a rostit un cuvânt de învățătură celor prezenți arătând importanța păstrării valorilor spirituale și materiale.

La finalul slujbei, părintele Mitropolit a acordat distincția de ”iconom”, părintelui Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului.

De la ora 11 a vut loc în sala de ședințe a Protopopiatului Conferința propriu zisa susținută de  Dr. COSMINA TIMOCE-MOCANU, cercetător științific III la Institutul Arhiva de Folclor a Academiei Române, filiala Cluj.

Părintele Propotop Alexandru Vidican, a mulțumit părintelui Mitropolit, a făcut comunicările necesare, după care Înaltpreasfințitul Andrei însoțit de preoți, au săvârșit la mănăstirea Strâmba Parastasul de 40 de zile după maica stareță Epiharia Brumă.

Născută la Ilva Mică, maica stareţă şi-a dedicat viaţa slujirii celor sfinte, punând în 1997 piatra de temelie pentru mănăstirea din Strâmba, acolo unde a fost stareţă până în ultima clipă.

A trecut la cele vesnice  în 15 martie 2019 după o grea suferință.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA