Preotul trebuie să locuiască alături de comunitatea pe care o păstorește

de | iul. 14, 2015

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a vorbit despre importanța prezenței preotului în mijlocul parohiei pe care o păstorește: „Preotul, care reprezintă părintele duhovnicesc al locuitorilor parohiei, trebuie să stea în permanență cu aceștia și să le răspundă nevoilor duhovnicești ori de câte ori este solicitat”.

Mesajul a fost transmis luni, 13 iulie 2015, când Mitropolitul Clujului a fost prezent în parohia Jichișul de Jos, Protopopiatul Dej, unde a binecuvântat casa parohială. Slujba a avut loc de la ora 19.00 și alături de Părintele Mitropolit au slujit părintele protopop Ioan Buftea și preoții din parohiile din jurul comunei, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor. La final, părintele paroh Cătălin Varga a fost ridicat la rangul de sachelar, distincție evidențiată prin purtarea brâului albastru.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

În ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, luni, 4 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej, cu...