Preotul trebuie să locuiască alături de comunitatea pe care o păstorește

de | iul. 14, 2015

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a vorbit despre importanța prezenței preotului în mijlocul parohiei pe care o păstorește: „Preotul, care reprezintă părintele duhovnicesc al locuitorilor parohiei, trebuie să stea în permanență cu aceștia și să le răspundă nevoilor duhovnicești ori de câte ori este solicitat”.

Mesajul a fost transmis luni, 13 iulie 2015, când Mitropolitul Clujului a fost prezent în parohia Jichișul de Jos, Protopopiatul Dej, unde a binecuvântat casa parohială. Slujba a avut loc de la ora 19.00 și alături de Părintele Mitropolit au slujit părintele protopop Ioan Buftea și preoții din parohiile din jurul comunei, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor. La final, părintele paroh Cătălin Varga a fost ridicat la rangul de sachelar, distincție evidențiată prin purtarea brâului albastru.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...