Preotul trebuie să locuiască alături de comunitatea pe care o păstorește

de | iul. 14, 2015 | Actualitatea religioasă

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a vorbit despre importanța prezenței preotului în mijlocul parohiei pe care o păstorește: „Preotul, care reprezintă părintele duhovnicesc al locuitorilor parohiei, trebuie să stea în permanență cu aceștia și să le răspundă nevoilor duhovnicești ori de câte ori este solicitat”.

Mesajul a fost transmis luni, 13 iulie 2015, când Mitropolitul Clujului a fost prezent în parohia Jichișul de Jos, Protopopiatul Dej, unde a binecuvântat casa parohială. Slujba a avut loc de la ora 19.00 și alături de Părintele Mitropolit au slujit părintele protopop Ioan Buftea și preoții din parohiile din jurul comunei, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor. La final, părintele paroh Cătălin Varga a fost ridicat la rangul de sachelar, distincție evidențiată prin purtarea brâului albastru.

Ultimele articole

Mitropolitul Andrei împlinește 73 de ani | Aniversare

Mitropolitul Andrei împlinește 73 de ani | Aniversare

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, împlinește astăzi, 24 ianuarie 2022, vârsta de 73 de ani. Scurtă biografie Înaltpreasfințitul Părinte Andrei (Ioan Andreicuț) s-a...