Președintele Academiei Române, Acad. Ioan-Aurel Pop a conferențiat astăzi pentru preoții clujeni

de | oct. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

Luni, 15 octombrie 2018, a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca Conferința preoțească de toamnă pentru clericii din protopopiatele Cluj 1 și Cluj 2.

Întâlnirea a fost deschisă cu o slujbă de mulțumire oficiată de la ora 10:00 în capela Facultății de Teologie Ortodoxă din oraș, în prezența ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a decanului Facultății, a consilierilor eparhiali și a celor doi protopopi.

Răspunsurile liturgice au fost date de  un grup de preoți participanți.  La finalul slujbei, ierarhul a salutat prezența domnului prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române și a anunțat titlul conferinței.

Întâlnirea celor peste 200 de preoți a continuat în Aula instituției de învățământ teologic, unde Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de bun venit și a argumentat tema omagială a acestui an.

În continuare, a luat cuvântul rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, academicianul Ioan-Aurel Pop, care a argumentat în prelegerea sa, prin momente cheie din instoria poporului român, evenimentul astral de la 1918.

De asemenea, la finalul discursului, domnul academician a tras un semnal de alarmă cu privire la câteva probleme de actualitate cu care se confruntă poporul român.

Ca de fiecare dată, spre finalul întâlnirii au luat cuvântul părinții protopopi Dan Hognogi și Alexandru Ciui, de la cele două protopopiate participante.

Conferința semestrială s-a încheiat cu câteva îndemnuri pastorale enunțate de ierarhul clujean.

Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Clujului au loc în fiecare an, primăvara și toamna și sunt prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Anul acesta, tema întâlnirilor a fost legată de „Anul omagial al unității de credință și de neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Credit foto: Darius Echim

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...