Prezență arhierească în Parohiile Căianu Mic și Spermezeu, Protopopiatul Beclean

de | mai 18, 2024

Sâmbătă, 18 mai 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent în Parohiile Căianu Mic și Spermezeu din Protopopiatul Beclean.

Cu această ocazie, începând cu ora 12:30, în fața noii clădiri a Primăriei Căianu Mic, ierarhul a participat la ceremonialul de dezvelire a Monumentului Eroilor din Căianu Mic căzuți în cele două războaie mondiale. Imediat după acesta, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Slujba Parastasului și a rostit rugăciunea de binecuvântare a monumentului. Ulterior, Părintele Mitropolit a săvârșit Slujba Sfeștaniei și a binecuvântat noul sediul administrativ al Primăriei din această localitate.

Sărbătoarea de la Căianu Mic a fost încununată de prezența și defilarea detașamentelor militare ale Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” – Bistrița, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița și al Inspectoratului de Jandarmi al județului Bistrița-Năsăud. Tot pentru a marca cum se cuvine acest moment important, participanților le-a fost oferit un program cultural-artistic susținut de fiul satului, Alexandru Pugna, și de elevii Liceului Tehnologic „Ion Căian Românul” din Căianu Mic.

În după-amiaza aceleiași zile, ierarhul s-a deplasat spre Parohia Spermezeu, acolo unde a oficiat slujba de sfințire a noului Cămin Cultural din localitate, edificat de Primăria Comunei Spermezeu. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat cuplurile din comună care au aniversat 50 de ani de la căsătorie.

Sărbătoarea de la Spermezeu s-a încheiat printr-un moment artistic susținut de interpretele  Cristina Livia Scurtu, Dana Feherdi Sălăjan, Maria Hognogiu, Maria Teodora Clapa și Maria Nicoleta Clapa.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...