Prezență Arhierească la aniversarea a 80 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara

de | mart. 27, 2016

În duminica a doua din Postul Mare, Miropolitul Clujului a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Viișoara, protopopiatul Turda, la împlinirea a 80 de ani de la sfințirea bisericii, ocrotite de Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Ana.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie alături de Înaltpreasfințitul Pavlos de Drama și un numeros sobor de preoți și diaconi.

Evanghelia vindecării slăbănogului din Capernaum, citită astăzi în biserici și mănăstiri, a fost explicată de Înaltpreasfințitul Andrei prin faptul că Mântuitorul Hristos este doctorul sufletelor și al trupurilor:

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat un parastas pentru ctitorul sfântului locaș de cult, Ioan Vescan.

Tot atunci, Mitropolitul Pavlos de Drama și Exarh al Macedoniei, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru ocazia de a fi prezent în comunitatea de la Viișoara, dar și pentru întrega primire pe care a avut-o la Cluj.DSC03988

De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru poporul grec datorită greutăților pe care le înfruntă din cauza situațiilor economice și a fluxului de imigranți.

Vizita ierarhilor în parohia Viișoara s-a datorat împlinirii în acest an a 80 de ani de la sfințirea bisericii parohiale.

Pentru întreaga activitate in slujba bisericii, Înaltpreasfințitul Andrei le-a acordat ambilor preoți parohi, Niculiță Stoica și Dacian Lucian Mureșan, distincția de iconom stavrofor, iar celorlalți membrii ai consiliului și comitetului  parohial, cât și primarului localității, diplome de aleasă cinstire.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...