Prezență Arhierească la aniversarea a 80 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara

de | mart. 27, 2016 | Actualitatea religioasă

În duminica a doua din Postul Mare, Miropolitul Clujului a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Viișoara, protopopiatul Turda, la împlinirea a 80 de ani de la sfințirea bisericii, ocrotite de Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Ana.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie alături de Înaltpreasfințitul Pavlos de Drama și un numeros sobor de preoți și diaconi.

Evanghelia vindecării slăbănogului din Capernaum, citită astăzi în biserici și mănăstiri, a fost explicată de Înaltpreasfințitul Andrei prin faptul că Mântuitorul Hristos este doctorul sufletelor și al trupurilor:

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat un parastas pentru ctitorul sfântului locaș de cult, Ioan Vescan.

Tot atunci, Mitropolitul Pavlos de Drama și Exarh al Macedoniei, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru ocazia de a fi prezent în comunitatea de la Viișoara, dar și pentru întrega primire pe care a avut-o la Cluj.DSC03988

De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru poporul grec datorită greutăților pe care le înfruntă din cauza situațiilor economice și a fluxului de imigranți.

Vizita ierarhilor în parohia Viișoara s-a datorat împlinirii în acest an a 80 de ani de la sfințirea bisericii parohiale.

Pentru întreaga activitate in slujba bisericii, Înaltpreasfințitul Andrei le-a acordat ambilor preoți parohi, Niculiță Stoica și Dacian Lucian Mureșan, distincția de iconom stavrofor, iar celorlalți membrii ai consiliului și comitetului  parohial, cât și primarului localității, diplome de aleasă cinstire.

Ultimele articole

Memoria spațiului sacru

Memoria spațiului sacru

Într-o conferință pe care a prezentat-o în 1951, Martin Heidegger spunea: „Muritorii locuiesc în măsura în care salvează pământul. Salvarea nu smulge doar dintr-un pericol. A salva înseamnă propriu-zis, a eliberat ceva întru esența sa proprie. A salva pământul este...

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...