Prezență Arhierească la aniversarea a 80 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara

de | mart. 27, 2016 | Actualitatea religioasă

În duminica a doua din Postul Mare, Miropolitul Clujului a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Viișoara, protopopiatul Turda, la împlinirea a 80 de ani de la sfințirea bisericii, ocrotite de Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Ana.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie alături de Înaltpreasfințitul Pavlos de Drama și un numeros sobor de preoți și diaconi.

Evanghelia vindecării slăbănogului din Capernaum, citită astăzi în biserici și mănăstiri, a fost explicată de Înaltpreasfințitul Andrei prin faptul că Mântuitorul Hristos este doctorul sufletelor și al trupurilor:

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat un parastas pentru ctitorul sfântului locaș de cult, Ioan Vescan.

Tot atunci, Mitropolitul Pavlos de Drama și Exarh al Macedoniei, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru ocazia de a fi prezent în comunitatea de la Viișoara, dar și pentru întrega primire pe care a avut-o la Cluj.DSC03988

De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru poporul grec datorită greutăților pe care le înfruntă din cauza situațiilor economice și a fluxului de imigranți.

Vizita ierarhilor în parohia Viișoara s-a datorat împlinirii în acest an a 80 de ani de la sfințirea bisericii parohiale.

Pentru întreaga activitate in slujba bisericii, Înaltpreasfințitul Andrei le-a acordat ambilor preoți parohi, Niculiță Stoica și Dacian Lucian Mureșan, distincția de iconom stavrofor, iar celorlalți membrii ai consiliului și comitetului  parohial, cât și primarului localității, diplome de aleasă cinstire.

Ultimele articole

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...