Prezență Arhierească la hramul Așezământului pentru copii “Sfântul Onufrie”, Florești

de | iun. 12, 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, prăznuirea Sf. Cuv. Onufrie cel Mare, a debutat la Mănăstirea Florești, în seara zilei de 11 Iunie 2018, începând cu ora 21, cu slujba privegherii de toată noaptea. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un frumos sobor de preoți.
Atmosfera anastasică a fost realizată prin prezența a numeroși credincioși, care s-au împărtășit în număr mare cu Sfintele Taine, iar spiritul athonit al slujbei a fost creat prin înălțătoarele răspunsuri liturgice date de grupul de muzică bizantină “Sf. Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, aflat sub măiastra conducere a Prof. Sorin Albu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfințitul Părinte Macarie, a evocat viața Sfântului Onufrie cel Mare, făcând o analogie cu viața Sfântului Macarie Romanul, amintind totodată credincioșilor de importanța păstrării inimii curate, în acest sens făcând referire la îndemnul Mântuitorului “De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.” (Matei 18, 3).
Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Macarie a sfințit icoana Sfântului Onufrie, pictată în Sfântul Munte Athos de Gheron Patapie Kavsokalvitul.

La final, părintele protosinghel Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii “Acoperământul Maicii Domnului” (Florești, jud. Cluj) și coordonatorul proiectului filantropic, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, pentru binecuvântarea și pentru purtarea de grijă pe care o manifestă față de acest proiect social, apoi a mulțumit Preasfințitului Părinte Macarie pentru dragostea și osteneala de a fi prezent la acest hram.

Marți seara, manifestările au continuat cu  un moment cultural, după cum a precizat, părintele protosinghel Visarion Pașca:

Pentru mai multe informații despre Așezământul filantropic “Sfântul Onufrie” accesați www.afso.ro

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...