Prezență Arhierească la hramul Așezământului pentru copii “Sfântul Onufrie”, Florești

de | iun. 12, 2018 | Actualitatea religioasă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, prăznuirea Sf. Cuv. Onufrie cel Mare, a debutat la Mănăstirea Florești, în seara zilei de 11 Iunie 2018, începând cu ora 21, cu slujba privegherii de toată noaptea. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un frumos sobor de preoți.
Atmosfera anastasică a fost realizată prin prezența a numeroși credincioși, care s-au împărtășit în număr mare cu Sfintele Taine, iar spiritul athonit al slujbei a fost creat prin înălțătoarele răspunsuri liturgice date de grupul de muzică bizantină “Sf. Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, aflat sub măiastra conducere a Prof. Sorin Albu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfințitul Părinte Macarie, a evocat viața Sfântului Onufrie cel Mare, făcând o analogie cu viața Sfântului Macarie Romanul, amintind totodată credincioșilor de importanța păstrării inimii curate, în acest sens făcând referire la îndemnul Mântuitorului “De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.” (Matei 18, 3).
Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Macarie a sfințit icoana Sfântului Onufrie, pictată în Sfântul Munte Athos de Gheron Patapie Kavsokalvitul.

La final, părintele protosinghel Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii “Acoperământul Maicii Domnului” (Florești, jud. Cluj) și coordonatorul proiectului filantropic, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, pentru binecuvântarea și pentru purtarea de grijă pe care o manifestă față de acest proiect social, apoi a mulțumit Preasfințitului Părinte Macarie pentru dragostea și osteneala de a fi prezent la acest hram.

Marți seara, manifestările au continuat cu  un moment cultural, după cum a precizat, părintele protosinghel Visarion Pașca:

Pentru mai multe informații despre Așezământul filantropic “Sfântul Onufrie” accesați www.afso.ro

 

 

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...