Prezență Arhierească la hramul Așezământului pentru copii “Sfântul Onufrie”, Florești

de | iun. 12, 2018 | Actualitatea religioasă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, prăznuirea Sf. Cuv. Onufrie cel Mare, a debutat la Mănăstirea Florești, în seara zilei de 11 Iunie 2018, începând cu ora 21, cu slujba privegherii de toată noaptea. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un frumos sobor de preoți.
Atmosfera anastasică a fost realizată prin prezența a numeroși credincioși, care s-au împărtășit în număr mare cu Sfintele Taine, iar spiritul athonit al slujbei a fost creat prin înălțătoarele răspunsuri liturgice date de grupul de muzică bizantină “Sf. Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, aflat sub măiastra conducere a Prof. Sorin Albu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfințitul Părinte Macarie, a evocat viața Sfântului Onufrie cel Mare, făcând o analogie cu viața Sfântului Macarie Romanul, amintind totodată credincioșilor de importanța păstrării inimii curate, în acest sens făcând referire la îndemnul Mântuitorului “De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.” (Matei 18, 3).
Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Macarie a sfințit icoana Sfântului Onufrie, pictată în Sfântul Munte Athos de Gheron Patapie Kavsokalvitul.

La final, părintele protosinghel Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii “Acoperământul Maicii Domnului” (Florești, jud. Cluj) și coordonatorul proiectului filantropic, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, pentru binecuvântarea și pentru purtarea de grijă pe care o manifestă față de acest proiect social, apoi a mulțumit Preasfințitului Părinte Macarie pentru dragostea și osteneala de a fi prezent la acest hram.

Marți seara, manifestările au continuat cu  un moment cultural, după cum a precizat, părintele protosinghel Visarion Pașca:

Pentru mai multe informații despre Așezământul filantropic “Sfântul Onufrie” accesați www.afso.ro

 

 

Ultimele articole

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Bătrânul Amfilohie zicea: „Până ce inima noastră nu este locuită de dragostea lui Hristos, nu putem face nimic. Suntem ca nişte bărci fără carburant în motor.” Şi el adăuga: “Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste, şi atunci inima noastră va tresălta de bucurie”....

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...