Prezență Arhierească la hramul Așezământului pentru copii “Sfântul Onufrie”, Florești

de | iun. 12, 2018 | Actualitatea religioasă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, prăznuirea Sf. Cuv. Onufrie cel Mare, a debutat la Mănăstirea Florești, în seara zilei de 11 Iunie 2018, începând cu ora 21, cu slujba privegherii de toată noaptea. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un frumos sobor de preoți.
Atmosfera anastasică a fost realizată prin prezența a numeroși credincioși, care s-au împărtășit în număr mare cu Sfintele Taine, iar spiritul athonit al slujbei a fost creat prin înălțătoarele răspunsuri liturgice date de grupul de muzică bizantină “Sf. Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, aflat sub măiastra conducere a Prof. Sorin Albu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfințitul Părinte Macarie, a evocat viața Sfântului Onufrie cel Mare, făcând o analogie cu viața Sfântului Macarie Romanul, amintind totodată credincioșilor de importanța păstrării inimii curate, în acest sens făcând referire la îndemnul Mântuitorului “De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.” (Matei 18, 3).
Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Macarie a sfințit icoana Sfântului Onufrie, pictată în Sfântul Munte Athos de Gheron Patapie Kavsokalvitul.

La final, părintele protosinghel Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii “Acoperământul Maicii Domnului” (Florești, jud. Cluj) și coordonatorul proiectului filantropic, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, pentru binecuvântarea și pentru purtarea de grijă pe care o manifestă față de acest proiect social, apoi a mulțumit Preasfințitului Părinte Macarie pentru dragostea și osteneala de a fi prezent la acest hram.

Marți seara, manifestările au continuat cu  un moment cultural, după cum a precizat, părintele protosinghel Visarion Pașca:

Pentru mai multe informații despre Așezământul filantropic “Sfântul Onufrie” accesați www.afso.ro

 

 

Ultimele articole

Autoritatea tatălui și libertatea fiilor

Autoritatea tatălui și libertatea fiilor

Autoritatea și libertatea mereu s-au aflat în relații destul de dificile, dacă nu chiar în opoziție clară. Argumentări filosofice, sociologice sau de natură psiho-pedagogică au încercat să rezolve raportul dintre cele două, respectându-le locul și importanța specifică...

03 august – Sfinții Cuvioși Isaachie, Dalmat și Faust

03 august – Sfinții Cuvioși Isaachie, Dalmat și Faust

1. Despre Sfântul Cuvios Isaachie, care este prăznuit și la 30 mai, știm că a avut îndrăzneala de a merge la Constantinopol în fața împăratului arian Valens (364-378) cerându-i să deschidă biserica ortodocșilor, dacă nu vrea să piară în război. Împăratul nu a dat...

Mitropolitul Andrei a oficiat astăzi Sfânta Liturghie în urbea Clujului

Mitropolitul Andrei a oficiat astăzi Sfânta Liturghie în urbea Clujului

În duminica a 8-a după Rusalii, Părintele Mitropolit Andrei a fost invitat la Parohia „Sfinților Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul clujean Mănăștur, parohie păstorită de preotul Dan Cismaș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte...

Mitropolitul Clujului a resfințit biserica Parohiei Sâmboieni

Mitropolitul Clujului a resfințit biserica Parohiei Sâmboieni

În Duminica a 7-a după Rusalii (a Vindecării a doi orbi și a unui mut din Capernaum), 26 iulie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...