Prezență arhierească, la Huedin

de | aug. 2, 2017 | Activități parohiale

Serile închinate Maicii Domnului din acest post au debutat la Huedin, unde Înaltpreasfinţitul Părinte  Arhiepiscop   şi   Mitropolit   Andrei   a   săvârşit   slujba Paraclisului   Maicii Domnului, în mijlocul comunităţii Bisericii cu hramul „Sfânta Treime”, de pe strada Poştei.

Din sobor au făcut parte: Părintele Consilier Claudiu Grama, Părintele Protopop de Huedin Dan Ionuţ Lupuţan, Părintele paroh Tudor Petrovici şi Părintele Tonca Ioan. Răspunurile au fost date de corul bisericii. La finalul slujbei, părintele paroh Tudor Petrovici a primit rangul de sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pentru amplele lucrările ce s-au efectuat la casa parohială dar mai ales pentru implicarea în activităţile cu tinerii, din cadrul Centrului Catehetic „Protopop Aurel Munteanu”. Părintele Tonca Ioan a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit o diplomă de aleasă cinstire, la împlinirea a patruzeci de ani de slujire în Huedin şi patruzeci şi şase de ani de preoţie.

Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre importanţa postului, subliniind  superioritatea postului  de răutate şi de fapte necuviincioase iar apoi a trasat, în linii mari, temeiurile de cinstire ale Maicii Domnului. Fiecare credincios a fost miruit şi a primit o iconiţă cu Maica Domnului, iar copiii au primit şi o carte de rugăciuni.

Seara s-a încheiat cu binecuvântarea lucrărilor ce s-au săvârşit la casa parohială, prin săvârşirea slujbei Sfeştaniei.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...