Prezentare de carte în Parohia Ciceu-Giurgești

de | dec. 27, 2017 | Activități parohiale

În a treia zi de Crăciun, în Parohia Ortodoxă Ciceu-Giurgești, Protopopiatul Beclean, părintele dr. Grigore Benea, stareț al mănăstirii Memorial de la Gherla, alături de preotul paroh, dr. Iftimi Dan, a săvârșit Sfânta Liturghie și a vorbit credincioșilor despre climatul totalitar al întregii perioade comuniste și despre drama deținuților politici din închisorile și din lagărele vremii, spații de exterminare a intelectualității și spiritualității românești, în care au pătimit și numeroși preoți, monahi și credincioși din eparhia noastră, pentru unica „vină” de a-L fi iubit și mărturisit, chiar și cu prețul vieții, pe Dumnezeu.

Totodată, părintele stareț a prezentat și cartea“Preoți din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului în temnițele comuniste” al cărei autor este.

În a doua parte a sărbătorii corul bisericii a susținut un recital de colinde, marcând și zece ani de activitate corală. În încheiere au fost împărțite daruri copiilor, iar preotul paroh a mulțumit celor implicați în buna desfășurare a sărbătorii.

Ultimele articole

Preotul este expresia veşniciei

Preotul este expresia veşniciei

Bătrânul Epifanie zicea: „Preotul este întruparea absolutului, expresia veşniciei, expresia temeiniciei şi neclătinării, crainicul Cerului, chipul nestricăciunii, îndrumătorul înspre eternitate. Înfăţişarea lui rămâne aceeaşi de-a lungul veacurilor, ca aducere aminte...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...