Prezentare de carte și conferință preoțească, în Protopopiatul Gherla

de | nov. 26, 2019

Preoții din Protopopiatul Ortodox Gherla s-au reunit marți, 26 noiembrie 2019, în conferința preoțească de toamnă.

Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului și s-a desfășurat în Parohia Mintiu Gherlii.

Părintele diacon lect. Univ. Dr. Olimpiu Benea a conferențiat despre traducătorii de cărți bisericești, despre patriarhii Iustin Moisescu și Nicodim Munteanu, omagiați în acest an la nivel național, și despre folosul citirii Sfintei Scripturi. Părintele Mitropolit a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe preoții Petru Pop și Ioan Vaida, care timp de mai multe decenii au slujit în localitățile Buza și Pâglișa, a precizat Pr. Paul Iulian Isip, protopop al Protopopiatului Gherla.

După lucrările conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de toți preoții din protopopiat a luat parte, la Mănăstirea Nicula, la slujba de pomenire a Arhimandritului Serafim Măciucă, mutat la Domnul în data de 16 octombrie.

Cu acest prilej a fost prezentat volumul „In memoriam Arhimandritul Serafim Măciucă”, apărut la Editura Renașterea sub îngrijirea Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...