Prezentare de carte și conferință preoțească, în Protopopiatul Gherla

de | nov. 26, 2019 | Actualitatea religioasă

Preoții din Protopopiatul Ortodox Gherla s-au reunit marți, 26 noiembrie 2019, în conferința preoțească de toamnă.

Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului și s-a desfășurat în Parohia Mintiu Gherlii.

Părintele diacon lect. Univ. Dr. Olimpiu Benea a conferențiat despre traducătorii de cărți bisericești, despre patriarhii Iustin Moisescu și Nicodim Munteanu, omagiați în acest an la nivel național, și despre folosul citirii Sfintei Scripturi. Părintele Mitropolit a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe preoții Petru Pop și Ioan Vaida, care timp de mai multe decenii au slujit în localitățile Buza și Pâglișa, a precizat Pr. Paul Iulian Isip, protopop al Protopopiatului Gherla.

După lucrările conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de toți preoții din protopopiat a luat parte, la Mănăstirea Nicula, la slujba de pomenire a Arhimandritului Serafim Măciucă, mutat la Domnul în data de 16 octombrie.

Cu acest prilej a fost prezentat volumul „In memoriam Arhimandritul Serafim Măciucă”, apărut la Editura Renașterea sub îngrijirea Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului.

 

 

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat...