Prietenie adevărată între copiii de la parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” și tineri cu dizabilități

de | nov. 19, 2015 | Activități parohiale

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și cu acordul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, copiii Parohiei Ortodoxe „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Florești, conduși de preotul paroh Sebastian Rusu, împreună cu micuții de la Complexul de Servicii pentru Recuperarea Copiilor cu Handicap Neuropsihic Sever „Pinocchio”, coordonați de Ramona Crișan, în calitate de șef centru, desfășoară în parteneriat proiectul „În așteptarea Nașterii Mântuitorului”.

Obiectivul principal al acestui proiect constă în derularea unui program comun în favoarea interacțiunii și a participării copiilor din Complexul de Servicii „Pinocchio” la viața socială a comunității, precum și prin implicarea activă și conștientizarea copiilor din parohie asupra problematicii persoanelor cu dizabilităţi, a declarat părintele Sebastian Rusu.

3Astfel, în fiecare sâmbătă de la ora 17:00, la biserica parohiei ortodoxe din Floreşti, se desfășoară în comun, ateliere de creaţie pe tema Nașterii Mântuitorului și se  pregăteşte un mic program artistic de colinde. În data de 5 decembrie, de la ora 11:00, la Complexul de servicii „Pinocchio” din Cluj-Napoca copiii vor susţine un concert de colinde, marcând astfel Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilități.

„Ne dorim ca acest proiect să aibă un impact direct în rândul copiilor și a membrilor din comunitate, iar comunitatea să se implice în viaţa copiilor cu dizabilităţi prin empatie şi toleranţă faţă de aceștia”, a declarat părintele Sebastian Rusu.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...