Prima Liturghie arhierească, la Biserica ortodoxă „Sfânta Treime” din Dej

de | ian. 29, 2017 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

Comunitatea ortodoxă a parohiei „Sfânta Treime” din Dej a avut bucuria astăzi, în duminica a 17-a după Rusalii să participe la o primă Liturghie arhierească. Slujba a fost oficiată, în noua biserică ortodoxă ce se construiește în cartierul Dealul Florilor, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în prezența unui mare număr de preoți și credincioși.

Prin rugăciunile înălțate în timpul Sfintei Liturghii au fost binecuvântate lucrările realizate la biserica „Sfânta Treime” a parohiei Dej III, construcție ce a demarat în anul 1998 și continuă și astăzi, aflându-se la stadiul picturii murale.

După citirea Sfintei Evanghelii din duminica de astăzi, de la Matei, ÎPS Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat că o credință puternică ca a femeii cananeence poate rezolva orice problemă:

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de credincioși ai parohei, iar înainte de momentul împărtășaniei, interpreta de muzică populară Ioana Breda Morar și câteva credincioase ale parohiei au susținut un mini recital de pricesne.

În finalul Liturghiei, în semn de mulțumire pentru prezența și împreuna slujire în biserica parohiei „Sfânta Treime”, preotul paroh Teodor Mureșan a oferit ÎPS Andrei o icoană cu Sfântul Apostol al cărui nume îl poartă, iar părintelui protopop Ioan Buftea o icoană cu hramul bisericii. Pentru activitatea rodnică desfășurată, ÎPS Andrei a oferit, la rândul său, Pr. paroh Teodor Mureșan Crucea arhiepiscopală, iar pr. Ioan Câmpean a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. De asemenea, proiectanții sfântului locaș de cult au fost premiați cu Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar toți cei care au contribuit la ridicarea bisericii au primit din partea ÎPS Andrei, diplome de aleasă cinstire.

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...