Prima Liturghie oficiată de Mitropolitul Clujului, în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul Mănăștur

de | ian. 7, 2018

Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a binecuvântat duminică, 07  ianuarie 2018, de „Soborul  Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”,  lucrările realizate la biserica parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca.

Înainte de slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei  a sfințit o troiță din marmură, închinată eroilor revoluției din 1989 și amplasată în fața locașului de cult.Apoi, după slujba de binecuvântare, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit prima Sfântă Liturghie, în sobor de peste zece preoți și diaconi, printre care protopopul de Cluj I, părintele Dan Hognogi și protopopul de Cluj II, părintele Alexandru Ciui,  în locașul de cult ce poartă hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, la care au participat numeroși credincioși, autorități locale, județene și centrale.

În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Taina Pocăinței, îndemnându-i să-și schimbe viața și să renunțe la patimi:

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei, dirijat de conf.univ.dr. Dorin Simionescu. La finalul Sfintei Liturghii, parohul bisericii, părintele Vasile Raus a mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru prezență, iar credincioșilor pentru spinjinul oreferit în ridicarea locașului de cult:

Pentru toate eforturile depuse în ridicarea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, părintele paroh Vasile Raus a primit din partea Înaltpreasfințitul Părinte Andrei  distinctia Crucea Arhierpiscopală.

Construcția bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din  cartierul  Mănăștur din Cluj-Napoca a început în anul 1990, iar în 1994 a fost finalizat demisolul, în care s-a slujit  până astăzi. Biserica, de dimensiuni impresionante, situată pe strada Primăverii, este pregătită de pictură.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA