Prima ședință din acest an a preoților din Protopopiatul Cluj I

Prima ședință din acest an a preoților din Protopopiatul Cluj I

Joi, 12 ianuarie 2017 a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Cluj I. Începând cu ora 10:30 a fost săvârșită slujba de Tedeum în biserica Sfânta Treime din Cluj-Napoca după care a urmat ședința administrativă condusă de părintele protopop Dan Hognogi.

Invitatul ședinței a fost Preacuviosul părinte Benedict Vesa, secretarul eparhial al Mitropoliei Clujului, care a susținut o prelegere intitulată “Împreună dumiriri pe cale”. Subiectele atinse reprezintă câteva coordonate ale misiunii pastorale: importanta cuvântului ca mod de comunicare si îndreptare către cuminecarea Cuvântului, propovăduirea mesajului autentic al Evangheliei, despre relația preotului cu credincioșii. A urmat o dezbatere pe marginea subiectelor discutate.

În încheiere au fost aduse la cunoștință diverse anunțuri dintre care amintim concertul caritabil pe care maestrul Florin Piersic îl va susține în data de 19 februarie cu scopul de a-i ajuta pe copiii cu deficiențe.

Autor

Alexandra Andereș

Absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Lucrează ca redactor și prezentator de știri la Radio Renașterea din anul 2013. Pe lângă munca de la departamentul de știri, realizează reportaje umanitare, culege informații din agenda culturală pe care le difuzează în cadrul programelor de tip „magazin” ale postului și colaborează la Emisiunea „Valori și atitudini” a postului de Radio „Trinitas”. Din toamna anului 2014, realizează o dată pe săptămână și emisiunea „La zi cu Radio Renașterea” difuzată în intervalul orar 11:30-13:00.

Articole pe aceeași temă

Distribuie