Prima zi a Postului Mare, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | feb. 28, 2017 | Actualitatea religioasă

Sute de credincioși, dar și elevi și studenți teologi au luat parte luni, 27 februarie 2017, în prima zi a Postului Sfintelor Paşti, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, la slujba Pavecerniţei Mari. Aceasta a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, profesori la Facultatea și Seminarul Teologic Ortodox din municipiu, alături de slujitori ai Catedralei.

În cadrul slujbei a fost citită prima parte a Canonului de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul. La finalul slujbei Pavecerniţei, părintele Nicolae Feier de la biserica de la Coroana din Bistrița, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre asumarea crucii:

Prima zi a Postului Mare, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Părintele Nicolae Feier a fost invitatul Școlilor Teologice clujene, în cadrul săptămânii duhovnicești de la începutul Postului Mare. Este o tradiție ca la fiecare început și final de post, elevii și studenții teologi să-și intensifice programul de rugăciune și să primească sfaturi duhovnicești de la ierarhi, duhovnici și părinți profesori. Astfel, în aceste zile, participă dimineața la slujba ceasurilor oficiate în capelele unităților de învățământ, iar seara, de la ora 18:00, iau parte în Catedrala Mitropolitană la slujbele oficiate aici. Astăzi le va oferi sfaturi duhovnicești arhim. Antonie Pinţa, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, iar mâine tinerii teologi vor participa de la ora 15:00 la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, ce va fi săvârșită de Î.P.S. Mitropolit Andrei în capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și care va ține și cuvântul de învățătură.

Joi seara, 2 martie 2017, în Catedrala Mitropolitană va predica pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă,  preşedintele Senatului UBB din Cluj-Napoca, la invitaţia ASCOR Cluj-Napoca.