Primele grupuri de refugiați ucraineni, la Centrul „Ioan Bunea” de la Sângeorz Băi

de | feb. 28, 2022

Pr. Ioan Dâmbu alături de copii ucraineni

Foto: Protopopul de Năsăud, părintele Ioan Râmbu, după un moment de rugăciune alături de copiii refugiaților ucraineni cazați la Centrul „Ioan Bunea” din Sângeorz Băi


Cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului pune la dispoziție 70 de locuri de cazare și masă, la Centrul de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz Băi, pentru persoanele refugiate din Ucraina.

Până în momentul de față au sosit două grupuri de 20 și de 18 persoane ,din Cernăuți, Kiev și Harkov, urmând să mai sosească și un al treilea. Aceștia au fost întâmpinați de directorul instituției, preotul Paul Gavriloaie care le-a prezentat centrul și i-a însoțit pentru a-și cumpăra îmbrăcăminte sau alte produse necesare.

Și protopopul de Năsăud, părintele Ioan Dâmbu s-a aflat zilele acestea în mijlocul refugiaților, le-a oferit sfaturi duhovnicești și s-a rugat împreună cu copiii.

Preoții din Protopopiatul Năsăud, alături de alți oameni de bine au pus mână de la mână și le asigură celor plecați din calea răsboiului toate cele necesare.

Şi Protopopulatul Ortodox Beclean este alături de refugiaţi, părintele protopop Dragoş Cristian transformând sediul instituţiei în centru de donaţii.

„Mulţumesc bunilor creştini care au răspuns nesperat de bine la invitaţia noastră de a fi alături de fraţii noştri creştini. Am primit de la conserve la îmbrăcăminte, lenjerii, produse de igienă, dulciuri şi jucării. În continuare, îi aşteptăm la sediul Protopopiatului pentru ca împreună, din puţinul nostru, să dăruim celor aflaţi în necaz. Ţinem legătura şi cu Instituţia Prefectului pentru a vedea unde să ducem ajutoarele noastre, de asemenea, cu părintele Gavriloaie de la Sângeorz-Boi. Şi Becleanul este pregătit, prin 60 de locuri de cazare la fostul Centrul pentru Protecţia Copilului, deja din produsele noastre depozitând acolo şi implicându-ne cu tot ceea ce va fi necesar când vor ajunge vecinii noştri aici. Rugăm pe bunul Dumnezeu să aducă pace în lume”, a declarat pentru cotidianul Răsunetul, părintele protopop Dragoş Cristian.

Şi Protopopiatul Bistriţa este alături de cei aflaţi în grea încercare. Conform părintelui protopop Alexandru Vidican, în fiecare parohie s-au adunat produse alimentare neperisabile, produse de igienă și altele.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, a oamenilor de bine și al voluntarilor din cadrul Asociației „OM” Bistrița, marți la ora 13.00,  alături de Pr. Bogdan Daniel din Viile Tecii, vom însoți un transport de ajutoare spre Vama Sighet. Cei care doresc să ne sprijine cu pături, pilote,  perne, scutece, prosoape sau alimente, o pot face până marți la ora 12.00 să le aduceti la sediul Asociației „OM”, Str.Liviu Rebreanu nr. 21 din Bistrița”, a transmis preotul Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului Bistrița.

La indemnul Înaltpreasfințitului Parinte Andrei, parohiile celor doua județe ale Arhiepiscopiei Clujului s-au mobilizat și au inceput să organizeze colecte pentru oamenii refugiati din Ucraina.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...