Primul birou regional EIT Digital din România, găzduit de UBB

de | oct. 3, 2023

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va găzdui primul birou regional al EIT Digital, structură inovatoare a Comisiei Europene.

Biroul va fi inaugurat miercuri, 4 octombrie, la ora 17:30, în clădirea NTT Tower 2, etajul 9, în Hubul UBB de inovare pentru studenți, Science Cafe.

Conform celor anunțate de universitatea clujeană, prezența EIT Digital la Cluj-Napoca și în România este menită „să amplifice viziunea globală a EIT, care urmărește crearea unui ecosistem paneuropean deschis componentelor inovative ale societății, facilitarea integrării perfecte a tehnologiei, talentelor, competențelor, afacerilor și capitalului, adaptate în mod special nevoilor antreprenoriatului digital, prin generarea unor colaborări între corporații europene de top, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare”.

„Deschiderea primului birou EIT Digital din România la Cluj-Napoca, la Universitatea Babeș-Bolyai, este o decizie foarte importantă, în condițiile în care colaborarea EIT cu UBB vine ca o expresie a angajamentului EIT de a susține inovația digitală și de a genera legături solide între instituțiile de învățământ și mediul economic. Având în vedere dinamica intensă a mediului economic și tehnologic din Cluj-Napoca, dar și prestigiul și implicarea UBB în comunitate, universitatea noastră a fost considerată partenerul firesc pentru EIT Digital. Se reafirmă astfel rolul pe care UBB îl are în strategia EIT Digital pentru Europa de Est. Deschiderea biroului național EIT Digital la Cluj și inaugurarea primului program de master în Securitate Cibernetică din România la Facultatea de Matematică și Informatică sub egida EIT Digital sunt elemente de referință în a poziționa UBB și Cluj-Napoca în zona europeană de top a educației, cercetării și inovării în Informatică”, afirmă rectorul UBB, prof. dr. Daniel David.

Cele 7 programe EIT Digital care se desfășoară în 11 universități de prestigiu din Europa vor cuprinde activități organizate cu sprijinul Facultății de Matematică și Informatică și al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. În perioada 5-6 octombrie 2023, studenți din diferite țări și culturi, de la diverse programe de studii, vor colabora pentru rezolvarea unor probleme de business din lumea reală, sub îndrumarea unor mentori locali, respectiv specialiști din rețeaua EIT Digital.

La evenimentul de inaugurare vor participa reprezentanți de marcă ai EIT Digital printre care Federico Menna (CEO EIT Digital), Salvatore Moccia (Head of Education and Skills), Tuan Trinh (Director pentru Europa de Est al EIT Digital), precum și Andras Vajda, absolvent UBB și fondator IconicChain și reprezentanți ai unor companii locale care se vor implica în noul program de masterat de Securitate Cibernetică.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...