„Procesiunea Bucuriei de Rusalii” la Dej, ediția a V-a

de | iun. 18, 2019 | Actualitatea religioasă

Aproape o mie de credincioși din Municipiul Dej și din împrejurimi au participat în Duminica Rusaliilor la cea de-a V-a ediție a „Procesiunii Bucuriei de Rusalii”, eveniment organizat de Protopopiatul Ortodox Român Dej, în colaborare cu autoritățile locale.

Alături de un sobor alcătuit din peste 30 de preoți,  în frunte cu părintele protopop Ioan Buftea, credincioșii au pornit la ora 18:00  în procesiune, de la Biserica Parohiei „Sfântul Ierarh Nectarie” și Biserica „Sfânta Treime”, ambele din cartierul Dealul Florilor. Pelerinii s-au îndreptat spre oraș, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de pe strada Regina Maria, apoi spre Parcul Mare, la Capela Militară, unde, începând cu ora 19:00, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire. Pe tot parcursul procesiunii, credincioșii și preoții au cântat pricesne.

Costinel Șoaită

Ultimele articole

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...