Procesiunea de Florii, la Bistrița

de | mart. 31, 2018 | Actualitatea religioasă

Procesiunea de Florii ce a avut loc în municipiul Bistrița pentru al IV-lea an consecutiv a adunat peste 1500 de credincioși atât din municipiu cât și din localitățile învecinate.

Organizată în Sâmbăta lui Lazăr, manifestarea rememorează drumul pe care L-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de Pătimirile și Învierea Sa din morți.

Organizat de Protopopiatul Bistriţa pelerinajul a început la, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” unde Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a binecuvântat ramurile verzi care au fost oferite pelerinilor.

Începând cu ora 17.00 pelerinii au se pornit pe următorul traseu: str. A. Odobescu, Bulevardul Republicii, P-ța Petru Rareș, P-ța Unirii – Protopopiatul Ortodox, unde, la biserica de la „Corona”, s-a oficiat, la orele 18.00 slujba Vecerniei.

 

La final, părintele Mitropolit le-a vorbit despre învierea ce-a de obște pe care o garantează minunea pe care a făcut-o în această zi Domnul nostru Iisus Hristos.

În acestă sâmbătă, în Sâmbăta lui Lazăr, Domnul Hristos face o demonstrație concretă a ceea ce va face cu noi cu toți la momentul potrivit: ne va chema din mormânt afară.

Așa că fiind încredințați de această realitate, că va veni ceasul când să ne strige și pe noi din mormânt, sufletul nostru este mângâiat.

Alături de Ierarh, la procesiune au participat preoți, diaconi, călugări, oficialități central și județene dar și mulțime de credincioși cu ramuri de verzi în mâini.

 

Ultimele articole

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

În a doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu prilejul...