Profesorul Universitar Dr. Nicolae Hâncu, Nutriționist și Diabetolog, la Zalău

de | nov. 9, 2016

Marți, 8 noiembrie 2016, seria de conferințe desfășurate sub genericul „Glasul Bisericii în cetate” a continuat cu o nouă întâlnire. Invitatul Episcopiei Sălajului pentru această zi a fost cunoscutul medic nutriționist și diabetolog Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Domnia sa a prezentat în fața auditoriului comunicarea cu tema „Alimentație sănătoasă”, subiectul fiind unul de actualitate, întrucât societatea în care trăim este una de consum, axată pe optimizarea condițiilor de trai, prin oferirea unei palete diversificate de alimente, care de foarte multe ori pot deveni nocive pentru om.

În acest context, domnul profesor a făcut o prezentare structurală a regimului alimentar corect și eficient, menționând produsele alimentare benefice menținerii unei stări de sănătate prospere. În același timp, domnia sa a tras un semnal de alarmă  vizavi de consumul tot mai evident al produselor alimentare dăunătoare sănătății. De asemenea, domnul doctor a prezentat celor de față o dietă echilibrată și adecvată stilului de viață sănătos, oferind sfaturi și indicații medicale, pe baza cărora se pot eluda anumite probleme grave de sănătate.

În cadrul conferinței, domnul profesor a subliniat și faptul că orice aliment consumat într-un mod irațional devine nesănătos, motiv pentru care este foarte important ca oamenii să fie informați cu privire la cum să mănânce sănătos. În continuare,domnul doctor Nicolae Hâncu a vorbit despre piramida alimentară, despre importanța activității fizice regulate și despre respectarea meselor zilnice, prezentând în paralel și consecințele nefaste ale alimentației nesănătoase.

Partea a doua a conferinței a fost dedicată întrebărilor venite din sală, întrebări cărora domnul profesor a încercat să le răspundă cât mai convingător. Astfel, au fost aduse în discuție teme legate de colesterol, diabet, suplimente nutritive și cure de slăbire prin metode intensive, a transmis pentru Radio Renașterea diaconul Ionică Torcoș.

Domnul Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu este absolvent al Facultăţii de Medicină Generalădin Cluj-Napoca, promoția 1963.Obține titlul de doctor în medicină în anul 1971, iar începând cu anul 1988 profesează ca medic primar în probleme de diabet, nutriție și boli metabolice. Între anii 1988-2009 este șeful Secţiei de diabet, nutriţie, boli metabolice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj-Napoca. În perioada 1995-2009 este profesor şi şeful Catedrei de Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, urmând ca în continuare să rămână profesor consultant al aceleași Universităţi. Din anul 2006 devine Preşedintele Policlinicii Regina Maria din Cluj-Napoca, unde își desfășoară activitatea și în prezent. De asemenea, este autor şi co-autor a peste 300 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi peste hotare, a 19 monografii sau tratate și colaborator la 16 cărţi, iar din anul 2011,membru de onoare al Academiei Române.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...