Proiect dedicat persoanelor private de libertate, propus de consilierii sociali din Patriarhia Română

de | nov. 27, 2019

„TABOR” este numele proiectului pe care consilierii eparhiali ai sectoarelor social-filantropice din cuprinsul Patriarhiei Române îl propun pentru facilitarea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate, informează Agenția de știri Basilica.

Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a întâlnirii organizate marţi, 26 noiembrie 2019, în Aula „Iustin Patriarhul” a Centrului național de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

„S-a discutat despre formarea unui grup de lucru care să îi cuprindă pe clericii capelani de la penitenciare şi mai mulţi reprezentanţi de la eparhii cu experienţă în acest domeniu. Urmează să fie elaborat un proiect în care vor colabora Patriarhia Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ciprian Ioniţă, Consilier Patriarhal – Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române.

Pe lângă acest subiect, în cadrul întâlnirii au fost dezbătute aspecte privind activitatea socială şi filantropică desfăşurată în fiecare eparhie de la ultima întâlnire până în prezent,  aspecte privind situaţia preoţilor din unităţile bugetare şi dificultăţile întâmpinate în derularea activităţilor filantropice. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a fost reprezentată de consilierul misionar-social Liciniu Câmprean.

Au fost purtate discuţii și despre modul de implementare al programelor naționale „Masa bucuriei” și „Gustul binefacerii”.

Un ultim punct pe ordinea de zi s-a referit la implicarea eparhiilor în elaborarea unui proiect în domeniul  adicțiilor, finanțat de organizația International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...