Proiect dedicat persoanelor private de libertate, propus de consilierii sociali din Patriarhia Română

de | nov. 27, 2019 | Actualitatea religioasă

„TABOR” este numele proiectului pe care consilierii eparhiali ai sectoarelor social-filantropice din cuprinsul Patriarhiei Române îl propun pentru facilitarea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate, informează Agenția de știri Basilica.

Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a întâlnirii organizate marţi, 26 noiembrie 2019, în Aula „Iustin Patriarhul” a Centrului național de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

„S-a discutat despre formarea unui grup de lucru care să îi cuprindă pe clericii capelani de la penitenciare şi mai mulţi reprezentanţi de la eparhii cu experienţă în acest domeniu. Urmează să fie elaborat un proiect în care vor colabora Patriarhia Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ciprian Ioniţă, Consilier Patriarhal – Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române.

Pe lângă acest subiect, în cadrul întâlnirii au fost dezbătute aspecte privind activitatea socială şi filantropică desfăşurată în fiecare eparhie de la ultima întâlnire până în prezent,  aspecte privind situaţia preoţilor din unităţile bugetare şi dificultăţile întâmpinate în derularea activităţilor filantropice. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a fost reprezentată de consilierul misionar-social Liciniu Câmprean.

Au fost purtate discuţii și despre modul de implementare al programelor naționale „Masa bucuriei” și „Gustul binefacerii”.

Un ultim punct pe ordinea de zi s-a referit la implicarea eparhiilor în elaborarea unui proiect în domeniul  adicțiilor, finanțat de organizația International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

 

Ultimele articole

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț și sensibilitatea duhovnicească

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț și sensibilitatea duhovnicească

Sfântul Porfirie Casocalivitul obișnuia să sublinieze o condiție importantă pentru a fi sau a deveni ortodox – a avea sufletul poetic. Acest lucru înseamnă a participa la taina creației și a-L vedea în ea pe Dumnezeu ca într-o oglindă. Înseamnă a participa la bucuria...

Discreția și delicatețea Maicii Domnului

Discreția și delicatețea Maicii Domnului

Dacă cineva ar încerca să creioneze portretul Maicii Domnului, ar observa că în acesta se împletesc armonios două trăsături: delicatețea și discreția. Cele două se condiționează într-un fel una pe alta, căci nu poate fi omul delicat atunci când își trâmbițează în gura...

4 august – Sfinții 7 tineri din Efes

4 august – Sfinții 7 tineri din Efes

1. Biserica Ortodoxă îi sărbătorește astăzi, 4 august, și în data de 22 octombrie, pe cei șapte tineri din Efes: Maximilian, Exacustodian, Iamblic, Martinian, Dionisie, Antonin și Constantin. Efesul a fost una din cele 12 cetăți întemeiate de grecii ionieni pe țărmul...

Mitropolitul Andrei a oficiat astăzi Sfânta Liturghie în urbea Clujului

Mitropolitul Andrei a oficiat astăzi Sfânta Liturghie în urbea Clujului

În duminica a 8-a după Rusalii, Părintele Mitropolit Andrei a fost invitat la Parohia „Sfinților Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul clujean Mănăștur, parohie păstorită de preotul Dan Cismaș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte...