Proiecte caritabile, în preajma sărbătorilor, organizate de parohia Maieru

de | dec. 21, 2015 | Activități parohiale

Fii tu Moş Crăciun!
    În jur de 35 de scrisori adresate de către copiii şi tinerii Centrului petru Protecţia Copilului Năsăud lui Moş Crăciun au ajuns, prin intermediul preoţilor Dan Cismaş din Maieru şi Paul Gavriloaie din Sîngeorz-Băi, în posesia unor oameni cu sufletul mare care s-au străduit să împlinească toate dorinţele şi aşteptările exprimate în scrisori. Astfel, la câteva zile de la lansarea acestei campanii aproximativ 100 de pachete cu dulciuri şi jucării au ajuns în posesia acestor copii. Darurile au fost împărţite de preoţii menţionaţi anterior, împreună cu părintele protopop Ioan Dâmbu, care le-a adresat copiilor şi tinerilor prezenţi un cuvânt duhovnicesc.
Concert caritabil de colinde la Maieru
Miercuri seara, după săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, în biserica parohiei năsăudene Maieru a avut loc un concert de colinde susţinut de grupurile parohiale de copii din Sîngeorz-Băi (preot Paul Gavriloaie), Rodna (preoţi George Ganea şi Lazăr Nechita), Şanţ (preot Vasile Ureche) şi Maieru (preot Dan Cismaş), cărora li s-au adăugat obştea monahală de la Mănăstirea Cormaia. Concertul acesta care va continua săptămâna aceasta, joi la Sîngeorz-Băi, vineri la Şanţ şi sămbătă şa Rodna are ca obiectiv, pe lângă vestirea Naşterii Domnului Hristos, adunarea de fonduri pentru tânăra profesoară de religie Crina Cârcu, recent diagnosticată cu cancer. La Maieru, în prima seară a concertului, s-a strâns suma de aproape 4.000 de lei.
Colinde, pentru vârstnicii Centrului „Sfinții Zaharia și Elisabeta”
12395669_1011964142183356_120027381_nJoi, 17 decembrie, beneficiarii Centrului Rezidenţial pentru Vârstnici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru au primit vizita a 50 de copii preşcolari de la câteva grădiniţe din Maieru şi Sângeorz-Băi, însoţiţi de câţiva dascăli şi părinţi. Micii colindători le-au oferit celor 21 de bătrâni din acest centru, pe lângă colindele şi cântecele de Crăciun, felicitări personalizate şi urări de sănătate şi sărbători fericite. Părintele Dan Cismaş, directorul centrului, le-a mulţumit copiilor, dascălilor şi părinţilor implicaţi în proiect şi i-a recompensat, în final, pe cei mici cu câteva daruri.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...