Proiectul Concurs interjudeţean “Icoana Sfântului Andrei – prilej de întâlnire”

de | nov. 25, 2016 | Activități parohiale

Pe 24 noiembrie 2016, la Liceul Tehnologic Special “SAMUS” din Cluj-Napoca s-a desfăşurat a VI-a ediţie a proiectului concurs interjudeţean “Icoana Sfântului Andrei – prilej de întâlnire” la care au participat peste 250 de elevi şi profesori.

Proiectul s-a desfăşurat pe şase secţiuni: expoziţie de icoane pe sticlă, desene şi postere, poezii, referate, prezentări power point despre viaţa şi activitatea Sfântului Apostol Andrei precum şi colinde tradiţionale şi scurte scenete care vestesc Naşterea Domnului. Activităţile proiectului au început cu un moment înălţător de rugăciune săvârşit de părintele profesor Vasile Gorcea coordonatorul proiectului care l-a avut alături şi pe părintele Rareş Prunean de la Biserica “Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca. Răspunsurile au fost date de un grup de studenţi teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Elevii înscrişi la concurs au fost repartizaţi pe secţiuni. La secţiunea de colinde şi scenete religioase ne-am bucurat de un număr mare de participanţi din Sîngiorz Băi, Băişoara, Chinteni, Apahida şi de la 7 şcoli din Cluj-Napoca. Juriul a fost format din doamna Lect. Univ. Dr. Spătar Anca de la Facultatea de Muzică din Oradea- preşedinte, prof. Sergiu Negrean de la Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” şi părintele Rareş Prunean de la Biserica “Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca. La celelalte secţiuni au participat elevi din judeţele Alba, Bihor, Sălaj, Iaşi şi 8 şcoli din Cluj-Napoca.

La încheierea activităţilor, părintele profesor Vasile Gorcea, coordonatorul proiectului, i-a îndemnat pe elevi să păstreze zestrea spirituală şi tradiţiile poporului român ca pe o moştenire ce nu trebuie uitată, subliniind totodată importanţa de a fi mai buni, mai darnici, mai iubitori şi mai iertători spre a putea întâmpina aşa cum se cuvine marele praznic al Naşterii Domnului.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...