Proiectul „Dăruim din inimă”, în parteneriat cu Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

de | mai 6, 2016

În perioada aprilie-mai 2016, Grădinița „Lumea copiilor” din Cluj-Napoca, a derulat o activitate de voluntariat în cadrul unui Proiect Educațional Umanitar. Pentru aceasta,  grădinița a încheiat un Protocolul de colaborare „Dăruim din inimă!”, avizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului”, Cluj Napoca și cu Fundația Filantropică „Sfânta Irina”, Turda. În cadrul acestui proiect, au beneficiat de sprijin material copiii  de la Grădinița Socială cu program normal ”Acoperământul Maicii Domnului” și de la Centrul de recuperare psiho-motorie „Sfânta Irina”, precum și vârstnicii asistați social de Fundația Filantropică „Sfânta Irina” din Turda. La aceștia s-au adăugat familiile asistate social de la Parohia „Nașterea Domnului”, Cluj-Napoca. Ajutorul a constat în alimente neperisabile, dulciuri, îmbrăcăminte și jucării. Coordonatorii de proiect pe unitate, Prof. înv. preșcolar d-nele Georgeta Plăcintar și Diana Arieșan, împreună cu echipa de proiect, au desfășurat o amplă acțiune de voluntariat, aducând acolo unde era mare nevoie, alinare  și mângâiere sufletească, cum  precizează, cu emoție, în scrisoarea de mulțumire, părintele Florian Șimonca: „Prin asemenea activități, vă faceți apostoli ai lui Hristos, iar Dumnezeu lucrează prin voi. Cu siguranță, toate eforturile depuse vor fi răsplătite și în viața aceasta pământeasca, precum și în veșnicie. Copiii și bunicii s-au bucurat de daruri și vă doresc tot binele de la Bunul Dumnezeu.”

Scopul acestui proiect umanitar, născut din pasiunea și dorința de a dărui, fără să aștepte nimic în schimb, a fost de a-i apropia pe cei mici de cei care au nevoie de ajutor și sprijin, aceștia fiind copiii ca și ei sau vârstnici ca bunicii lor. Roadele sufletești culese au fost bogate, după cum mărturisesc coordonatorii proiectului: „Am învățat că bătrânețea și singurătatea nu sunt niște stigmate, sunt momente de viață, dar pentru unii sunt ca o nedreaptă condamnare, pentru că nimeni nu merită să sufere atât de mult. Am învățat că nimic nu se compară cu zâmbetele de pe chipurile unor copii cu care viața a fost mai dură sau care sunt bolnavi, fără să aibă vreo vină. Oamenii sunt la fel de buni, copiii la fel de frumoși, fie că sunt sănătoși sau nu.” Despre importanța implicării copiilor în aceste activități de voluntariat, adaugă: „Încă de la vârstă fragedă, copiii trebuie puși în diverse situații de viață, implicându-se activ în viața comunității din care fac parte. În acest fel, copiii se vor simți utili dezvoltându-și încrederea și stima de sine. Vor învăța cât de importantă este munca în echipă, dar și sprijinul celor din jur. Iata că cei mici pot realiza lucruri impresionante, această acțiune reușind să-i responsabilizeze, încurajându-i să se implice voluntar, alături de părinții lor, de educatori și în alte proiecte umanitare în sânul comunității din care fac parte”.

În acest fel, părinții, educatorii, Biserica, sădesc în  sufletele celor mici, milostenia și duioșia și își arată  din plin iubirea, pentru doar atunci când știi să îmbraci pe cel gol, să hrănești pe cel flămând, să cercetezi pe cel străin, te poți numi Fiu al Lui Dumnezeu și Om.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...