Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului” propus de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

de | aug. 2, 2023

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Departamentul Comunicații Media-Online din cadrul Sectorului Cultural și Comunicații Media al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului lansează Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”.
Aflat la a patra ediție consecutivă, acest proiect duhovnicesc se desfășoară în contextul sfântului și slăvitului praznic al Adormirii Maicii Domnului, al cărui post constituie un prilej de pregătire sufletească și rugăciune fierbinte către Fecioara Maria și Maica Domnului nostru Iisus Hristos.
Este cunoscut faptul că poporul român are o evlavie deosebită la Maica Preacurată, fiind grabnic ajutătoare și solitoare, pentru că „mult poate rugăciunea Maicii spre îmblânzirea Stăpânului” fiind „folositoarea celor neputincioşi şi ocrotirea celor necăjiţi”.
Astfel, în perioada 01 – 14 august 2023, credincioșii din țară sau din străinătate vor avea posibilitatea de a trimite online, pe adresa de e-mail (sectormediaonline@yahoo.com) sau pe WhatsApp (0748042169), una sau mai multe fotografii cu icoana Maicii Domnului care se află la loc de închinare și cinstire în casele fiecaruia. Fotografia trebuie să fie însoțită de următoarele date: numele și prenumele persoanei (sau a familiei), parohia aparținătoare, localitatea și numărul de telefon.
Cele mai frumoase fotografii vor fi postate într-un album personalizat pe paginile oficiale de Facebook, Instagram și Twitter ale Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, precum și într-o ediție viitoare a revistei eparhiale.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...