Proiectul „Icoană izvorâtă dintr-un suflet de copil”, în parohiile Căianu-Mic şi Căianu-Mare

de | mart. 5, 2017 | Activități parohiale

Parohia Căianu-Mic din protopopiatul Beclean, în parteneriat cu parohia Căianu-Mare şi cu Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic, a iniţiat proiectul „Icoană izvorâtă dintr-un suflet de copil”, ce are ca scop formarea şi dezvoltarea abilităţilor de pictură pe sticlă şi apropierea copiilor de Biserică.

Proiectul, care se va derula pe toată perioada Postului Mare, a demarat sâmbătă, 4 martie 2017, când 30 de copii, iniţiaţi de Alexandru Ţărmure şi preoții Alexandru  Gherghel şi Ştefan Crişan au aflat amănunte despre tehnica pictării icoanelor pe sticlă.

Proiectul „Icoană izvorâtă dintr-un suflet de copil”, în parohiile Căianu-Mic şi Căianu-MareCopiii au participat cu mult entuziasm, întrucât pentru ei acest poiect reprezintă o noutate. Prima întâlnire a constat în iniţierea în tehnica acestei picturi, iar activităţile vor continua cu pictarea de icoane pe care, la final, le vom expune. Cu o parte dintre ele vom participa la concursul naţional de creaţie „Icoana şi şcoala mărturisirii”, a declarat pentru radio Renașterea, preotul paroh Alexandru Gherghel.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...