Proiectului misionar-catehetic „Pași spre cunoașterea credinței”, în opt parohii din Arhiepiscopia Clujului

de | mart. 10, 2020

Duminică, 8 martie 2020, în cadrul Proiectului misionar-catehetic „Pași spre cunoașterea credinței” s-au desfășurat primele activități care au subliniat învățăturile de credință ortodoxă cu privire la „Tainele de inițiere creștină: Botezul și Mirungerea”.

Activitățile misionare au avut loc în parohiile:

Parohia Ortodoxă Vâlcele – Protopopiatul Cluj I

Parohia Ortodoxă Tritenii de Jos – Protopopiatul Turda

Parohia Ortodoxă Cuzdrioara – Protopopiatul Dej

Parohia Ortodoxă Orman – Protopopiatul Gherla

Parohia Ortodoxă Nădășel – Protopopiatul Huedin

Parohia Ortodoxă Arcalia – Protopopiatul Bistrița

Parohia Ortodoxă Feldru II – Protopopiatul Năsăud

Parohia Ortodoxă Negrilești – Protopopiatul Beclean

Considerăm evenimentele un început reușit al proiectului misionar-catehetic. Expunerea comunităților la momente originale, transmiterea cunoștintelor religioase și discursul entuziast și revigorant al preoților pot fi soluții pentru o misiune eficientă. În cele opt parohii au participat în total peste 1000 de credincioși. Realitățile confesionale la nivel parohial și exigența pastorală într-o lume orientată spre secularizare impun organizarea unei structuri la nivel eparhial care să coordoneze misiunea și apărarea credinței și să ofere sprijin preoților și comunităților în fața formelor de manifestare ostile credinței ortodoxe, a spus Pr. Raul Pap, coordonatorul Departamentului de misiune al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului


Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei în Permanența Consiliului Eparhial, din data de 20 mai 2019 a decis înființarea Departamentul Misionar de propovăduire și apărare a credinței ortodoxe al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Activitatea acestui Departament, care este asumată de Sectoarele Administrativ-bisericesc și Cultural, este coordonată de părintele Raul Vasile Pap, de la parohia Ciceu-Poieni, protopopiatul Beclean, având în consiliul științific pe Arhim. Prof. Dr. Teofil Tia, Pr. Conf. Dr. Cristian Sonea și Diac. Lect. Dr. Olimpiu Benea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...