Promovabilitate de 100% la Bacalaureat, înregistrată de elevii Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca

de | iul. 3, 2023

Județul Cluj este pe locul al doilea în ţară în ceea ce priveşte rata de promovabilitate la Bacalaureat, cu 87,20%. 12 licee din Cluj au avut promovabilitate 100%. În topul colegiilor din județul Cluj, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” Cluj-Napoca este situat pe locul patru, cel mai bun rezultat de aici fiind al unui elev care a obținut media 9.93.

În această sesiune a examenului național de Bacalaureat au promovat 3.483 de candidați, dintr-un total de 4.199 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.364 de candidați provin din promoția curentă, iar 119 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Pe discipline de examen, situația candidaților care au obținut note de 10 la probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2023, la nivelul județului Cluj, este următoarea: 23 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 19 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă, 227 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie), 155 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Niciun elev nu a obținut media 10. Cea mai mare medie înregistrată fiind 9.96.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesorul Sergiu Mișcoiu de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napocaa fost distins cu  medalia de Ofițer al Palmelor Academice, în cadrul unei ceremonii publice desfășurate la Ambasada Franței de la București. Această înaltă...

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Rotary Club Cluj-Napoca Opera s-a angajat să aducă bucurie și să îndeplinească dorințele copiilor din mediile rurale defavorizate prin proiectul „ToyJoy". Proiectul urmărește să ofere cadouri personalizate pentru 60 de copii,...