Promovarea activităților sociale, la Centrul de îngrijire și asistență „Sf. Nicolae” din Mociu

de | sept. 28, 2017 | Activități parohiale

La Centrul de Îngijire și Asistență „Sf. Nicolae” din Mociu a avut loc marți, 26 septembrie 2017, întâlnirea cu tema „Promovarea activităților sociale desfășurate în centru”.

Evenimentul a început cu prezentarea unui film, care a relatat începutul amenajării acestui centru de către Asociația Filantropică Medical-Creștină „Christiana” și Parohia Ortodoxă Mociu I. Preotul Iustin Câmpean, șeful centrului a prezentat activitățile sociale desfășurate în centru, arătând că centrul funcționează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi protecţie a copilului Cluj, fiind prima colaborare dintre stat și Biserica Ortodoxă pe teme sociale, la nivel de țară. S-a  mai arătat că cei 25 de beneficiari, găzduiți aici, primesc îngrijire completă, asigurându-li-se hrană sufletească și trupească.

La eveniment au participat autorități locale, profesori, medici, asistenți sociali, educatoare și alți invitați. Din partea DGASPC Cluj au participat Dana Cătărig director general adjunct și Corina Vasiliu, șeful Serviciului management de caz pentru adulţi, violenţă in familie și asistenţă persoane vârstnice. Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea de către invitați a gospodăriei anexe.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...