Protest la Cluj: „Norvegia, este timpul să ne dai copiii înapoi”

de | ian. 31, 2016

Sute de persoane au protestat sâmbătă, 30 ianuarie 2016, în centrul Clujului pentru situația familiei Bodnariu ai căror copii au fost reținuți de statul norvegian. Oamenii care au cerut să se facă dreptate s-au adunat în Piața Unirii, unde au ridicat pancarte cu inscripţii în engleză, prin care cereau returnarea în familia lor a celor cinci copii: „Norway, it’s time to give back our children!”, „Reunite the Bodnariu family”, „Norway, stop Barnevernet stealing children”.

Prin această acțiune oamenii au dorit să condamne abuzurile autorităților norvegiene și să solicite autorităților noastre din Romania mai multă implicare. DSC05298

La fața locului, a fost invitat și părintele Stelian Tofana de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, care le-a vorbit oamenilor despre responsabilitatea creștinilor de a transmite mesajul Evangheliei. Părintele a subliniat și importanța vitală a familiei creștine, care stă la baza unei societăți normale.

„Trăim un timp în care se încearcă normalizarea, sau chiar instituționalizarea anormalului. Nu putem accepta asta! Astăzi lupta este pentru identitate creștină, de aceea trebuie toți să strângem rândurile, toți să fim misionarii și mesagerii Evangheliei lui Iisus. Distrugerea familiei creștine înseamnă distrugerea societății în care trăim, pentru că este distrusă baza ei, celula de baza a societății, iar pe noi, pe părinți s-ar putea să ne întrebe mâine copiii noștri, nepoții noștri, ce istorie ați scris dragi părinți și bunici? Ce ne-ați lăsat în urmă? Cum ați scris istoria societății în care noi trăim?”, a declarat părintele Stelian Tofană.

Acesta nu este primul miting pentru susţinerea familiei Bodnariu. Proteste similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate. Tot sâmbătă, 30 ianuarie, aproape 2.000 de oameni s-au strâns în fața Prefecturii din Bistrița pentru a susține familiile separate în mod abuziv de copii. La eveniment s-a alăturat și primarul Ovidiu Creţu care a descris situația ca fiind „o ramură canceroasă care trebuie extirpată.”

bistrita„Suntem aici să-i încurajăm şi să cerem guvernului norvegian să ia măsuri împotriva acestei instituţii care în mod abuziv răpeşte copiii de la sânul mamelor lor…”, a afirmat Lidia Murza, preşedintele Asociaţiei Benita.

„Suntem alături de cei care suferă. Durerea, lacrima şi suferinţa nu au culoare politică şi nici confesională…”, a afirmat protopopul Alexandru Vidican, subliniind că îl reprezintă şi pe Înaltpreasfințitul Andrei care a binecuvântat această întâlnire de solidaritate.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA