Protopopiatul Cluj I și-a ales astăzi reprezentanții în Adunarea Eparhială

de | mai 3, 2018

În biserica Parohiei „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, avut loc ședința extraordinară a Preoților din Protopopiatul Cluj I, însoțiți de delegații Consiliilor Parohiale.

Ședința a fost deschisă de Părintele Protopop Dan Hognogi printr-un cuvânt de bun-venit, subliniind importanța și solemnitatea momentului de astăzi, moment în care se vor desemna, pentru o perioadă de patru ani, cei trei membrii – 1 cleric și 2 mireni – care vor reprezenta Protopopiatul nostru în Adunarea Eparhială.

În prima parte a ședinței au fost prezentați cei doi candidați mireni:

Domnul general Ioan Manci, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie GEMINA, Cluj-Napoca, si Domnul Ioan Bolovan, prorector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cei doi candidați au fost votați cu unanimitate de voturi și vor reprezenta Protopopiatul Cluj I în Adunarea Eparhială în mandatul 2018-2022.

În a doua parte a ședinței au fost prezentați cei doi candidați din partea clerului:

Părintele Dumitru Boca, preot paroh în Parohia Baciu I, fost profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și Părintele Georgel Rednic, preot paroh în Parohia Cojocna, doctor în Teologie.

În urma votului a fost desemnat Părintele Dumitru Boca, care va reprezenta, din partea clerului, Protopopiatul Cluj I, în Adunarea Eparhială în mandatul 2018-2022.

La final Părintele Protopop a făcut câteva anunțuri administrative, a mulțumit tuturor pentru participare, a felicitat pe candidații desemnați și le-a urat mult succes și putere de muncă în activitatea pe care o desfășoară.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Resfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Teologul” din Lunca Ilvei

Resfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Teologul” din Lunca Ilvei

În Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat – Păzirea poruncilor), 26 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din...

Zilele Hramului în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Zilele Hramului în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

În perioada 25 – 28 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, este prezent, la invitația Preasfințitului Părinte Macarie, în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, cu prilejul...