Protopopiatul Cluj I și-a ales astăzi reprezentanții în Adunarea Eparhială

de | mai 3, 2018

În biserica Parohiei „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, avut loc ședința extraordinară a Preoților din Protopopiatul Cluj I, însoțiți de delegații Consiliilor Parohiale.

Ședința a fost deschisă de Părintele Protopop Dan Hognogi printr-un cuvânt de bun-venit, subliniind importanța și solemnitatea momentului de astăzi, moment în care se vor desemna, pentru o perioadă de patru ani, cei trei membrii – 1 cleric și 2 mireni – care vor reprezenta Protopopiatul nostru în Adunarea Eparhială.

În prima parte a ședinței au fost prezentați cei doi candidați mireni:

Domnul general Ioan Manci, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie GEMINA, Cluj-Napoca, si Domnul Ioan Bolovan, prorector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cei doi candidați au fost votați cu unanimitate de voturi și vor reprezenta Protopopiatul Cluj I în Adunarea Eparhială în mandatul 2018-2022.

În a doua parte a ședinței au fost prezentați cei doi candidați din partea clerului:

Părintele Dumitru Boca, preot paroh în Parohia Baciu I, fost profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și Părintele Georgel Rednic, preot paroh în Parohia Cojocna, doctor în Teologie.

În urma votului a fost desemnat Părintele Dumitru Boca, care va reprezenta, din partea clerului, Protopopiatul Cluj I, în Adunarea Eparhială în mandatul 2018-2022.

La final Părintele Protopop a făcut câteva anunțuri administrative, a mulțumit tuturor pentru participare, a felicitat pe candidații desemnați și le-a urat mult succes și putere de muncă în activitatea pe care o desfășoară.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...