Protopopiatul Cluj I și-a ales astăzi reprezentanții în Adunarea Eparhială

de | mai 3, 2018 | Actualitatea religioasă

În biserica Parohiei „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, avut loc ședința extraordinară a Preoților din Protopopiatul Cluj I, însoțiți de delegații Consiliilor Parohiale.

Ședința a fost deschisă de Părintele Protopop Dan Hognogi printr-un cuvânt de bun-venit, subliniind importanța și solemnitatea momentului de astăzi, moment în care se vor desemna, pentru o perioadă de patru ani, cei trei membrii – 1 cleric și 2 mireni – care vor reprezenta Protopopiatul nostru în Adunarea Eparhială.

În prima parte a ședinței au fost prezentați cei doi candidați mireni:

Domnul general Ioan Manci, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie GEMINA, Cluj-Napoca, si Domnul Ioan Bolovan, prorector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cei doi candidați au fost votați cu unanimitate de voturi și vor reprezenta Protopopiatul Cluj I în Adunarea Eparhială în mandatul 2018-2022.

În a doua parte a ședinței au fost prezentați cei doi candidați din partea clerului:

Părintele Dumitru Boca, preot paroh în Parohia Baciu I, fost profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și Părintele Georgel Rednic, preot paroh în Parohia Cojocna, doctor în Teologie.

În urma votului a fost desemnat Părintele Dumitru Boca, care va reprezenta, din partea clerului, Protopopiatul Cluj I, în Adunarea Eparhială în mandatul 2018-2022.

La final Părintele Protopop a făcut câteva anunțuri administrative, a mulțumit tuturor pentru participare, a felicitat pe candidații desemnați și le-a urat mult succes și putere de muncă în activitatea pe care o desfășoară.

Ultimele articole

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Poet, prozator și jurnalist român, a fost considerat cea mai importantă voce poetică din literatura română. Acesta a fost Mihai Eminescu. S-a născut la Botoşani la 15 ianuarie 1850. Este al 7-lea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o...

15 ianuarie – Sf. Cuv. Pavel Tebeul și Ioan Colibașul

15 ianuarie – Sf. Cuv. Pavel Tebeul și Ioan Colibașul

Sf. Cuv. Pavel Tebeul Sfântul Cuvios Pavel Tebeul s-a născut în Tebaida (Egipt). Părinții lui au fost creștini cu o situație materială bună. Pavel a fost crescut în frica lui Dumnezeu, primind și o educație profană aleasă. La vârsta de 15 ani a rămas orfan. În acel...

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...