În Catedrala Moților din Huedin, a avut loc duminică, 20 decembrie 2020, festivitatea de premiere a celor care luptă în linia întâi împotriva actualei pandemii.

Astfel, la finalul Sfintei Liturghii, părintele Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, a oferit reprezentanților Spitalului Orășenesc Huedin, Serviciului Județean de Ambulanță Cluj – Substația Huedin și Detașamentului de Pompieri Huedin – SMURD, Medalia Omagială Protopop Aurel Munteanu, însoțită de Diploma omagială, precum și un cadou simbolic.

Prin această festivitate de premiere s-a exprimat apreciere, prețuire și mulțumire față de medicii, personalul sanitar și pompierii care activează în zona Protopopiatului Ortodox Huedin și care își desfășoară întreaga activitate în slujba aproapelui, a pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale, mai ales în această perioadă de pandemie.

Implicare în ajutoarea oamenilor, în timpul pandemiei

Protopopiatul Huedin a fost  implicat activ în lupta anti-Covid-19 încă de la decretarea stării de urgenţă, a spus pr. Dan Lupuțan, Protopopul de Huedin:

Prin structurile sale (parohii și mănăstiri), a Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului, prin intermediul Cantinei Sociale „Protopop Dorel Pușcaș” din incinta instituției, dar şi prin implicarea a 180 de voluntari, Protopopiatul Huedin s-a alăturat efortului comun de luptă împotriva noului virus.

Protopopiatul Huedin  a donat în această perioadă 50 de bucăţi de combinezoane resterilizabile, în valoare de 6.250 lei, Spitalului Orășenesc Huedin. De asemenea, Serviciul de Asistență Comunitară al instituției a distribuit săptămânal alimente, produse de igienă și produse dezinfectante celor 40 de beneficiari care se confruntă cu nevoi sociale.

Parohiile din cadrul Protopopiatului  au continuat să fie aproape de persoanele vulnerabile.

De la jumătatea lunii martie Protopopiatul Ortodox Huedin, prin implicarea parohiilor, a Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului, prin intermediul Cantinei Sociale Protopop Dorel Pușcaș din incinta instituției, și prin participarea a 180 de voluntari, au fost distribuite alimente, hrană caldă, produse de igienă și protecție pentru 600 de beneficiari, costurile totale ridicându-se la suma de 74.500 de lei, transmite Pr. Elefteriu Ștefăniță, corespondetul Radio Renaștrea în Protopopiatul Huedin.