Protopopiatul Ortodox și Asociația Filantropia Ortodoxă Gherla, în sprijinul elevilor defavorizați

de | aug. 25, 2020

Programul „Un ghiozdan echipat pentru un copil vulnerabil, o șansă la educație performantă și la un viitor mai bun” este proiectul prin care, la începutul fiecărui an școlar, Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla, și Serviciul De Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Gherla vin în întâmpinarea copiilor ce provin din familii defavorizate cu risc de excluziune socială, eșec/abandon școlar cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici/familia extinsă a acestora.

Campania, ajunsă la cea de-a opta ediție, vizează creșterea participării la cursuri a 60 de copii și prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate. Se dorește o schimbare în viața acestora, motivându-i prin implicarea comunității, și aducând o speranță și un imbold acolo unde este nevoie.      

Fiecare copil va beneficia de un ghiozdan dotat cu un penar echipat, caiete,     substanțe igienico-sanitare și mască de protecție pentru prevenirea imbolnăvirii cu noul coronavirus.

Perioada grea cu care ne confruntăm la nivel global ne duce cu gândul la viitorul societății noastre. Formarea tinerilor este esențială pentru familie și societate, iar azi, mai mult ca oricând, este  nevoie de implicarea  noastră a tuturor, de suportul companiilor și a persoanelor fizice este esențial. Astfel, sperăm să putem fi un real ajutor pentru aceste tinere speranțe și ne bucurăm că împreună putem face lucruri mari.

Credem cu tărie că investiția în educație este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții. Împreună putem schimba destinele acestor copii care merită toate șansele la o viață socială normală, a declarat Simina Trifan, asistent social în cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla.

Persoanele care doresc să se implice în această acțiune umanitară o pot face, de luni până vineri, între orele 8-16 la adresa Servicului de Asistență Comunitară, Protopopiatul Ortodox Român Gherla de pe  str. 1 Decembrie 1918, nr. 31, loc. Gherla, Jud Cluj.

De asemenea se pot face donații în conturile: Serviciul De Asistență Comunitară Protopopiatul Ortodox Român Gherla; Cod IBAN RO60BTRLRONCRT0296429801 sau Filantropia Ortodoxă Filiala Gherla; Cod IBAN   RO54BTRL05201205H00683XX.


Foto: pixabay.com

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...