Protopopul martir Aurel Munteanu, evocat la 79 de ani de la moartea sa mucenicească

de | sept. 11, 2019

Protopopul martir Aurel Munteanu a fost omagiat la Huedin, marți, 10 septembrie 2019, cu ocazia împlinirii a 79 de ani de la moartea sa martirică.

Cu această ocazie, de la ora 10, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de un sobor de preoți, în Catedrala Moților din Huedin, ctitorie a protopopului Aurel Munteanu.

La manifestare au participat oficialități și autorități locale, enoriași din Huedin, precum și mulți elevi aparținând Liceului Teoretic O. Goga și Liceului Vlădeasa, din Huedin, însoțiți de profesorii lor. La momentul pricesnei, elevii au intonat două pricesne frumoase, coordonați de Claudiu Tulbure, profesor de Religie Ortodoxă. După otpustul Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba Parastasului în fața mormântului martirului.

La final, a luat cuvântul părintele Lupuțan Dan, protopopul Huedinului, care a vorbit despre protopopul martir Aurel Munteanu. Personalitatea marcantă a protopopului martir a fost evocată și de dl. dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj.

Evenimentul s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Tatăl nostru, de către toți cei prezenți.

Pr. Muntean Dan Mihai – corespondent

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...