Provocările tineretului în lumea contemporană, dezbătute la Cluj de tinerii ortodocși din Europa

de | sept. 4, 2015

Tinerii ortodocși din lume, reuniți zilele acestea la Cluj, vor discuta sâmbătă, 5 septembrie, despre aspecte importante pentru viața și viitorul tineretului ortodox european. Organizatorii au pregătit o serie de discuții și dezbateri, ce vor avea loc în nouă locaţii din oraşul Cluj-Napoca, în special la școlile și liceele centrale. Întâlnirile vor fi coordonate de profesori voluntari și se vor centra pe teme de mare interes, precum familia şi provocările tineretului în lumea contemporană. Potrivit inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon, responsabil cu dezbaterile, cei peste 5 mii de tineri participanți vor avea șansa de a-și cunoaște mai bine propria credință, dar și să lege prietenii care să consolideze viitorul și imaginea Europei.

„Cei aproximativ 5000 de participanţi vor fi împărţiţi în grupuri de câte 25 de tineri, fiecare grup va fi într-o sală de clasă, unde, sub coordonarea moderatorului, vreme de aproximativ două ore, vor avea loc scurte dezbateri pe anumite teme de interes.Trebuie precizat faptul că sunt implicaţi un număr de aproximativ 220 de moderatori, dintre care, marea majoritate a lor, sunt profesorii de Religie din județul nostru, însă, alături de ei sunt şi membri ai ASCOR, membri ai Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi, studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă”, a declarat responsabilul cu dezbaterile, inspectorul de religie al judetului Cluj, părintele Marian Sidon.

Discuţiile vor începe, cu o scurtă rugăciune şi se vor încheia tot cu rugăciune. În debut vor fi organizate și jocuri de autocunoaştere menite să îi ajute pe tineri să se destindă și să lase deoparte timiditatea, oferind idei pertinente și creative în cadrul dezbaterilor.

Pentru buna organizare a acestei mici părţi din cadrul proiectului s-a desfăşurat în cursul zilei de joi o şedinţă de instruire a moderatorilor, a mai spus părintele inspector Marian Sidon.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...