Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul va vorbi sâmbătă, 6 aprilie, la un simpozion dedicat medicinii pentru trup și suflet, organizat la Mănăstirea Oașa din județul Alba.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va prezenta zece principii filocalice ale Sfântului Isaac Sirul despre sănătatea sufletului.

Alături de Preasfinția Sa vor susține alocuțiuni dr. Dafin Mureșan, președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, și Dorel Săndesc, Prim-Vicepreședinte al Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Temele prezentate de cei doi sunt „Rolul sufletului în terapia trupului”, respectiv „„Anestezia și Terapia Intensivă: Știință și Miracol”.

Evenimentul este organizat de Grupul „Trup și Suflet”, format din medici de diferite specialități și grade profesionale, asistenți medicali, farmaciști și studenți mediciniști apropiați de Mănăstirea Oașa și Schitul Găbud.

Grupul „Trup și Suflet” are ca obiectiv schimbul de experiență, precum și sporirea duhovnicească și profesională a membrilor săi, desfășurând periodic la Mănăstirea Oașa întâlniri tematice și workshop-uri.