PS Benedict i-a binecuvântat pe elevii Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca, seria iunie 2022 – aprilie 2023, cu prilejul depunerii jurământului militar

de | iul. 22, 2022

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a participat vineri, 22 iulie 2022, la ceremonia de depunere a jurământului militar de la Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Ceremonia a avut loc pe platoul central al unității școlare, de pe strada Corneliu Coposu.

Cu acest prilej, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul a rostit o rugăciune de binecuvântare, i-a felicitat pe elevi și le-a adresat un scurt cuvânt de învățătură.

„Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, acesta a fost jurământul depus de cei 301 elevi (71 de fete și 230 de băieți) ai Şcolii de Agenţi de Poliție din Cluj-Napoca, care se vor pregăti pentru specializarea Ordine Publică.

Seria de elevi iunie 2022 – aprilie 2023 este cea de-a 21-a promoție pregătită de școala clujeană de poliție.

La eveniment au participat șefi și comandanți din cadrul structurilor de apărare și ordine publică din județul Cluj, reprezentanți ai autorităților publice centrale, județene și locale, precum și familiile și prietenii elevilor, în frunte cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Romeo Simionescu, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István Valentin,  primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române – filiala Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, și directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, comisar-șef dr. Liviu-Gabriel Dumitru.

„Dragi elevi, sunteți o generație de la care avem mari așteptări, în contextul întăririi forțelor de ordine și siguranță publică cu cadre tinere, pline de încrederea în forțele proprii și avântul specific vârstei. Sunt convins de faptul că veți profita la maximum de orele de predare, de ședințele practice și de orele de studiu, pentru a ajunge cât mai aproape de ceea ce societatea așteaptă de la voi. Dovediți-vă încă de pe băncile școlii calitățile de viitori parteneri de încredere ai colegilor din unitățile operative!”, le-a transmis elevilor directorul Școlii de Agenți de Poliție.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 4.900 de agenţi de poliţie, iar aproximativ 600 de elevi sunt în practică sau pe băncile școlii.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...