PS Benedict, la Mănăstirea Nicula: „E foarte important să ne dăruim copiii lui Dumnezeu!”

de | aug. 14, 2020 | Actualitatea religioasă

FOTO: DARIUS ECHIM

„Ne-am adunat la Mănăstirea Nicula ca să o cinstim în felul nostru pe Maica Vieții. Nu sunt puține cântările în care am numit-o așa. Este Maica prin care a venit Viața în lume”, le-a spus joi Preasfințitul Benedict Bistrițeanul, pelerinilor prezenți la hram.

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului a vorbit despre importanța familiei și a educației creștine pe care părinții trebuie să o dea copiilor, pornind de la exemplul Maicii Domnului. „Doar Dumnezeu și mama dau naștere, de aceea cred că nimeni în această lume nu este atât de aproape de Dumnezeu ca mama bună. Ciclul misiunii lui Hristos a început tot la rugămintea Fecioarei Maria. Ea este Mama mamelor, chipul cel mai desăvârșit, dând naștere Vieții”.

 De aceea, e foarte important, spune ierarhul, ca pruncul ce se naște într-o familie să fie bine primit. „Nu de puține ori ne este dat să auzim exprimări ca: „A venit la momentul nepregătit, nu am fost pregătiți pentru el/ea”. Prin mâna noastră Dumnezeu dă viață, omul o oprește. De aici suferința noastră ca familie și ca neam”, a arătat Preasfinția Sa.

În cuvântul rostit, la finalul Sfintei Liturghii, a arătat că, de multe ori, copiii nu-și găsesc rostul în viață din cauza părinților posesivi. „E foarte important să ne dăruim copiii lui Dumnezeu! Ei, împreună cu Dumnezeu, să fie cei care își descoperă lucrarea și chemarea.”

Presfințitul Benedict Bistrițeanul a vorbit și despre rolul important pe care părinții îl au în educația copiilor lor. „E mare nevoie să purtăm de grijă de copiii noștri. Tata să fie tată în familie, mama să fie mamă și să nu se amestece rolurile! Fiecare își are rolul lui specific și în felul acesta copiii au parte de o educație sănătoasă”, a precizat ierarhul.

„Maica Domnului l-a iubit cel mai mult pe Hristos și de aceea este cinstită ca Maică a Vieții. Ea nu l-a părăsit niciodată pe Hristos nici la Cruce, unde a petrecut cu el până la sfârșit”. Preasfințitul Părinte Benedict le-a spus pelerinilor că sunt binecuvântați de Dumnezeu că au această șansă de a fi alături de Maica Domnului la Mănăstirea Nicula. „Pe ea o rugăm să vă îmbrățișeze, să vă mângâie și să vă împlinească rugăciunile, potrivit cu nevoile și suferințele voastre”, a spus ierarhul, în finalul cuvântului său.

Ultimele articole

Mulţimea bunurilor materiale nu-ţi poate aduce bucurie

Mulţimea bunurilor materiale nu-ţi poate aduce bucurie

Iubiţi fraţi şi surori, mulţimea bunurilor materiale nu ne poate aduce bucurie, pentru că, având mult poţi deveni rob al patimii iubirii de avere. Iată ce zice Domnul Hristos în Evanghelia de la Ioan, în capitolul 8, versetul 34: „Adevărat, adevărat vă spun, oricine...

Omul – lucrul cel mai de preț

Omul – lucrul cel mai de preț

Aspecte introductive În decursul activității Sale pământești, Domnul a făcut multe minuni. Între ele, o categorie importantă o reprezintă exorcizările. Uneori, El alungă demoni pentru că cineva din anturajul posedatului o cere, alteori pentru că însuși cel în cauză,...

24 iulie – Sf. M. Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen

24 iulie – Sf. M. Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen

Sfânta Muceniță Hristina era originară din Tir (Fenicia) și a trăit în timpul împăratului Septimiu Sever (193-211). Era fiica marelui dregător Urban care dorind să își protejeze fiica de ispitele din lume și să slujească tot timpul în templul zeilor păgâni i-a dăruit...

Patriarhul României a împlinit 70 de ani

Patriarhul României a împlinit 70 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a împlinit joi, 22 iulie 2021, vârsta de 70 de ani.  Patriarhul Daniel s-a născut în 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, fiind al treilea copil în familia învățătorului Alexie și...